11 yaşındaki İdil, Avrupa'da 3. oldu

21'ncisi Slovakya'da düzenlenen uluslararası 'Talent Of Europe' yarışmasına katılan Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Keman Sanat Dalı öğrencisi 11 yaşındaki İdil Olgar, keman kategorisinde 21 yarışmacı arasında üçüncü olarak Türkiye'nin gururu oldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mayıs 2017 18:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
11 yaşındaki İdil, Avrupa'da 3. oldu

Her yıl Avrupa'da düzenlenen ve yaylı çalgılar arasından en iyi performansların derecelendirildiği 'Talent Of Europe' yarışmasının 21'ncisi Slovakya'da gerçekleşti. Yarışmada, 11 Yaşındaki MEÜ Devlet Konservatuarı öğrencisi İdil Olgar, keman kategorisinde gösterdiği performansla üçüncü seçilerek, büyük bir başarıya imza attı.

JÜRİYİ MEST ETTİ

Talent Of Europe'ın keman kategorisinde 21 katılımcı yarıştı. 5. sınıf öğrencisi İdil Olgar'ın yaşına göre gösterdiği performans jüri üyelerini ve yarışma heyetini etkiledi. Ayakta alkışlanan küçük kemanist yaşları kendinden bir hayli büyük olan diğer yarışmacıları geride bırakacak, kategorisini üçüncülükle tamamladı. Eğitmeni İsabelle Kolla ile 5 yıldır keman eğitimine devam etmekte olan Olgar, yarışma sonucunda performansından dolayı heyet ve jüri üyelerinden kendisi ve Türkiye adına övgüler aldı. Olgar, yarışma sonucu Avrupa klasmanında elde ettiği başarı ile Türkiye'nin gururu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber