Vergi Dairesi Microsoft'tan esinlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Vergi Dairesi, Türkiye'de ilk kez Konya'da, ihracatçı ve yüksek vergi ödeyen firmalara referans mektubu formatında İngilizce sertifika veriyor.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Harun Kaynak, mükelleflere vergi ödemeyi sevdirmek ve vergi bilincini geliştirmek amacıyla Konya'da önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirtti.

Bu çalışmanın amacının, başarılı ve vergisini hakkıyla ödeyen ihracatçıyı ödüllendirmek olduğunu vurgulayan Kaynak, ''Türkiye'de ilk kez Konya'da, ihracatçı ve yüksek vergi ödeyen firmalara referans mektubu formatında İngilizce sertifika verdik'' dedi.

Kaynak, ''Konya Vergi Dairesi Başkanlığının Altın Mükellefi'' başlığını taşıyan sertifikada İngilizce olarak, ''Konya'nın 17 bin 401 Kurumlar Vergisi Mükellefi arasında .....'nin en değerli mükelleflerden biri olduğunu açıklamaktan gurur duyuyoruz. Bahsi geçen şirket aynı zamanda, yasal yükümlülükleri yönünden Konya Vergi Dairesi Başkanlığıyla en iyi ilişki içerisinde bulunan şirketlerden birisidir'' yazılı olduğunu söyledi.

-ALTIN MÜKELLEF-

Sertifikada ayrıca, söz konusu şirketin, vergi verme sıralamasındaki yerinin de yazılı olduğu, belgenin en altında ise ''Konya Vergi Dairesi Başkanı Harun Kaynak'' şeklinde kendi imzasının da bulunduğu vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti:

''Böyle bir belgeyi vererek bir anlamda, 'biz bu mükellefe kefiliz' diyoruz. Bu belgeyi, şu an Konya'da sadece 19 mükellefe verdik. 'Altın Mükellef' sertifikasını ise sadece Konya'da en yüksek vergi beyan eden ilk 100 mükelleften, sanayici olan ve ihracat yapanlara veriyoruz. 'Altın mükellef' belgesine sahip olan firma, yurt dışına ihracatta güven konusunda hiç zorluk çekmiyor. Bu belge, yurt dışına iş yapan firmalara o kadar büyük olanaklar sağlıyor ki, bu belgeden kendilerine verilmesini isteyen pek çok firma oldu. Ancak, şartları uymadığı için bu firmalara 'Altın Mükellef' sertifikası' vermedik.''

Kaynak, isteyen firmaların bu belgeyi çerçeveletip işyerlerinde uygun gördükleri bir köşeye de asabildiklerini belirtti.

-MICROSOFT'TAN ESİNLENDİLER-

Dünyanın en büyük şirketlerinden Microsoft'un, dünyanın tüm ülkelerinde başarılı bayilerine, ''Altın sertifikalı ortak'' belgesi verdiğini belirten Kaynak, ''Microsof'un Türkiye'de bu sertifikaya sahip sadece 50 bayisi var. Microsoft'un bayileri, bu payeyi alabilmek için büyük gayret gösteriyor, bunu almak bayiye büyük bir prestij sağlıyor. Biz de bu çalışmada onlardan esinlendik'' diye konuştu.

Kaynak, ilk olarak Saraylı ve Kompen firmalarının da aralarında bulunduğu 19 firmaya verdikleri bu sertifikayı, istenilen kriterlere ulaşan her firmaya verebileceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber