Bakanlar Kurulu 'sıcak gündem'le toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 12:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, küresel ısınma ve Türkiye'de bu konuda yapılan çalışmalar hakkında sunum yapacak.

Başbakanlık merkez binada saat 12.35'de başlayan toplantıda, TBMM'ye sevk edilecek kanun tasarıları hakkında bilgi verileceği ifade edildi. Bakanlar Kurulu'nda ayrıca, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin küresel ısınma ve iklim değişiklikleri ile Türkiye'de bu konuda yapılan çalışmalar hakkında sunum yapacağı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın da Avrupa Birliği'ne katılım süreci ile ilgili bilgi vereceği öğrenildi.


Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantının resmi gündeminde AB müzakere çalışmaları, TBMM'ye sevkedilmesi planlanan kanun tasarıları ve küresel iklim değişikliği konusundaki çalışmalar bulunuyor. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, küresel iklim değişikliği konusunda hazırlanan raporu kurula sunacak. Toplantıda, ayrıca ekonomik gelişmelerin ele alınması bekleniyor. Kurul'un yaşanan küresel dalgalanma ile ilgili değerlendirmelerde bulunması ve IMF heyetinin gözden geçirme çalışmaları konusunu ele alması öngörülüyor. Irak ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Mısır'da yaptığı temaslar hakkında Kurul'a bilgi sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber