'Erdoğan'ı rehin alın aksi olursa vurun'

Kara Havacılık Komutanlığı iddianamesinde, rehin alınması istenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, olası bir karşı operasyonda vurulması talimatı verildiği ortaya çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Mayıs 2017 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Erdoğan'ı rehin alın aksi olursa vurun'

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara'daki 28 kişinin ölümüne, 276 kişinin yaralanmasına neden olan Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli 155 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Darbe planının 12 Temmuz'da Fetullah Gülen tarafından onaylanması üzerine Kara Havacılık Komutanlığı'nda darbeyi yönetecek şüpheliler darbe hazırlığına hız verdi.

ABD'den yer tespiti yapın

Darbe planlama toplantıları, şüpheli Muhammet Baran'a ait Yenimahalle'deki adreste yapıldı. Toplantılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rehin alınarak Sikorsky helikopter ile Çiğli'ye getirilmesi, yerinin tespit edilememesi halinde de Amerikalılardan yer tespitiyle ilgili yardım alınması kararlaştırıldı. Plana göre, sivil kıyafetli 3 kişilik ekip Cumhurbaşkanı'nı takip edecek, karşı operasyon durumunda da öldürecekti. Rehin alınamaması durumunda ülkeyi yerle bir edeceklerdi.

Fidan'ı karargaha çağırdılar

15 Temmuz'da MİT'e giden subay, kendisi gibi FETÖ'cü olan bir pilotun aradığını belirterek, "Saat 19.00'dan itibaren 2 adet Skorsky, 1 adet Cougar helikopteriyle izinsiz uçuş yapılacağını, Fidan'ın alınacağını söyledi" dedi. İddianamede, Fidan'ın, Org. Yaşar Güler'i telefonla aradığı ve bir müsteşar yardımcısını da ayrıntıları aktarmak üzere Genelkurmay'a gittiği, saat 17.54'te de ayrıldığını söyledi. Akabinde Org. Güler'inAkar'a gelişmeleri bildirdiği ve ihbarın ciddiyetine binaen Fidan'ı karargaha karargaha çağrıldığı belirtildi.

Uçuşlar Kara Kuvvetleri'nden saklandı

15 Temmuz akşamı için uçuş planlamaları yapan şüpheliler, denetim için gelen Kara Kuvvetleri Komutanı'nın hazırlıkları fark etmesini engellemeye çalıştı. Şüpheli Mehmet Şahin Genelkurmay Başkanı tarafından verilmiş uçuş yasağı emrine rağmen Malatya'dan Ankara'ya gelen 2 Atak ile 1 UH/1 helikopter Güvercinlik Meydanı'na inmesi gerekirken kuvvet komutanının helikopterleri fark etmemesi için şüpheli Hakan Erol'a talimat vererek, helikopterlerin Temelli Meydanı'na inmelerini sağladı. Böylece uçuşlar, Kara Kuvvetleri Komutanı'ndan saklandı.

Org. Akar, Türk hava sahasında uçuş yasağı emrini verdi

Orgeneral Hulusi Akar'ın, karargahta yapılan değerlendirmeler sonucu, Türkiye hava sahasını kapsayacak şekilde askeri helikopter ve uçaklar için uçuş yasağı emri verdiği belirtilen iddianamede, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'a, Kara Havacılık Komutanlığı'na gitmesi, olayı çözüp idari ve adli tedbirleri ivedi şekilde alması talimatı verdiği de kaydedildi.

Hainlerin planı Erdoğan'ın Marmaris'e gelmesiyle bozuldu

Darbe toplantılarında Başbakan Yıldırım, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın rehin alınmaları da planlandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da rehin alınmasının planlandığı, Cumhurbaşkanı'nı rehin alacak SAT/SAS komandolarından oluşan ekibin belirlendiği ancak Erdoğan'ın Marmaris'e gitmesi nedeniyle bu planın değiştirildiği tespit edildi.

Fidan'ın evine indirme timi

FETÖ'cü hainlerin MİT Müsteşarı'nın evine helikopterlerle gelmeyi ve demir kapıyı vurduktan sonra indirme timiyle Fidan'ı almayı planladığı ortaya çıktı.

Kara Havacılık Komutanlığı iddianamesine göre, MİT Müsteşarı Fidan'ın Yenimahalle'de bulunan MİT lojmanlarının batı tarafındaki villasından alınması kararlaştırıldı.

Kobralarla vurun

Fidan'ın ikametinin 2 metrelik demir bahçe kapısının saldırı helikopteri Kobra ile vurulması; bir Skorsky ve 2 Cougar ile taşınacak ekibin, helikopterler havadayken halatlarla MİT yerleşkesine indirilmesi; bu ekibin açılan kapıdan içeri girerek Fidan'ı rehin alması planlandı. MİT içerisinden karşı bir operasyon yapılması halinde, kobranın bunları vurması planı da yapıldı.

Başbakan'a hain plan

Başbakan Yıldırım'ın rehin alınması için ise Çankaya Köşkü'ne veya Dikmen Vadisi'ndeki evine karadan girilmesi, gerekirse çatışarak Yıldırım'ın rehin alınması tasarlandı. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ise iki ikamet adresine karadan müdahale edilmesi planlandı. Askeri darbe kapsamında görevlendirilen taarruz helikopter pilotlarına, olay gecesi uçuş faaliyeti planlanan TİB, TÜRKSAT, MİT, Çankaya Köşkü ve Dikmen Vadisi'nin bulunduğu yerlere Google haritalar üzerinden bakmaları talimatı verildiği de iddianamede yer aldı.

'Mavi lamba görünce vurun'

Kara Havacılık Komutanlığı iddianamesinde darbeye katılan pilotların telsiz konuşmalarına yer verildi. Buna göre, o gece yarbay rütbesindeki İlkay Ateş ve Özcan Karacan ile binbaşı rütbesindeki Rafet Kalaycı ve Sadullah Abra arasındaki telsiz konuşmalarında, polislerin vurulması talimatı verildi. Yarbay Ateş: Cumhurbaşkanlığının üzerindeyiz. MİT'i kontrol et. Binbaşı Abra: Üzerinde mavi lamba olan ne varsa vuracağız. Binbaşı Kalaycı: Bir sürü mavi lambalı araç var. Yarbay Karacan: Polis aracıysa vurun. Binbaşı Abra: Mavi araçları vurun diyo neron. Yarbay Karacan: Ateş edin Binbaşı Abra: Neron, sado hepsi ambulansmış. Binbaşı Kalaycı: Polis arabalarını vuruyorum doğru mu? Binbaşı Abra: Polisleri vur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber