Söz'de değil özde kahraman

ABD'nin devlet nişanını "Teröre destek veren bir ülkenin madalyasını taşımayı onuruma yediremem" diyerek reddeden Albay Orkun Özeller, 'Söz' dizisindeki 'Erdem Yarbay'a ilham olmuş.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Mayıs 2017 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Söz'de değil özde kahraman

ABD'lilerin verdiği devlet nişanını kabul etmeyen Özel Kuvvetler Subayı Albay Orkun Özeller'in, Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki kahramanlıkları ile 'Söz' dizisinde sanatçı Nihat Altınkaya'nın canlandırdığı 'Erdem Yarbay' karakterine ilham kaynağı olduğu öğrenildi. Türkiye'de en çok izlenen yapımlardan biri olan 'Söz', Mehmetçik'in kahramanlıklarını anlatıyor.

AĞAR AÇIKLADI

Dizideki kilit karakter olarak Tabur Komutanı Yarbay Erdem Korkmaz öne çıkıyor. Disiplini, katı kuralları ve verdiği kritik kararlarla tanınan, ancak askerle tek tek ilgilenişiyle 'babacan' bir karakter sergileyen Erdem Yarbay, dizide yerden atılan bir füzeyle düşen helikopterden sağ çıkıyor ve teröristlere göz açtırmıyor. Söz'ün senaryo danışmanlığını yapan eski Özel Kuvvetler Subayı ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, dizideki Yarbay Erdem Korkmaz karakterinin, gerçek yaşamda Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Bordo Bereli Albay Orkun Özeller'den esinlenildiğini söyledi. Ağar, "Söz dizisindeki Erdem Yarbay, Orkun Albay'a yakın bir karakter" dedi.

ABD'LİLERİ PROTESTO ETTİ

Türkiye, Albay Orkun Özeller'in adını iki tarihi olayda duydu. İncirlik Üssü'ndeki ABD komuta heyeti, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında DEAŞ ile mücadelede gösterdiği üstün başarıdan dolayı Albay Özeller'e madalya vermek istedi. Ancak Özeller, 'terör örgütü PKK/PYD'ye silah yardımı yapan ABD'den devlet nişanı almayı onuruna yediremediği' için reddederek büyük yankı uyandırdı. Albay Orkun Özeller, 2003 yılında 'yüzbaşı' rütbesiyle Kosova Prizren'deki Barış Gücü'nde görev yaparken 4 Alman askerinin saldırısına uğramıştı. Silahına el konulup, gözaltına alınarak sorgulanmak istenen Özeller, Alman askerlerine tek başına karşı koymuştu. Olaya şahit olan Prizren halkı Özeller'e sahip çıkmış ve Alman askerini kovalamıştı. Almanlar, Prizren halkının elinden bir kiliseye sınarak kurtulmuştu.

SELİM EFE ERDEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber