Yurttaki evlatları 'hemşire annelerini' unutmadı

Konya'da 30 kişi, yetiştirme yurdunda kaldıkları dönemde kendileriyle bir "anne" gibi ilgilenen emekli hemşire Zübeyde Cankurt'u Anneler Günü dolayısıyla ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2017 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurttaki evlatları 'hemşire annelerini' unutmadı

METİN BOLAT

Konya'da 30 kişi, yetiştirme yurdunda kaldıkları dönemde kendileriyle bir "anne" gibi şefkat, merhamet ve sevgi gösteren emekli hemşire Zübeyde Cankurt'a Anneler Günü dolayısıyla yaptıkları ziyaretle vefa örneği sergiledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Konya İl Müdürlüğünden kısa süre önce emekli olan hemşire Zübeyde Cankurt (54), 35 yıl boyunca yurt ve yuvalardaki çocuklara hep bir anne şefkatiyle yaklaştı.

Cankurt'un "yurttaki evlatları"ndan 30 kişilik grup, Anneler Günü dolayısıyla "hemşire anneleri"ni evinde ziyaret etti. Duygusal anlar yaşayan Cankurt, elini öpen "evlatları"nın her birine sarılarak mutluluğunu dile getirdi.

Hala bir dernek çatısı altında yurttaki çocuklarıyla ilgilenmeye devam eden Cankurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bebeklerimi sevgimle büyüttüm. 'Hemşireyim' deyip bir kenara çekilmedim. Söküklerini diker, banyo yaptırır, yemeklerini yedirir, tırnaklarını keserdim. Yavrularımın bir gülümsemesi dünyalara bedel." dedi.

"Sağlıklı olanlar da kendilerini sevdirmek için sürekli hastalanır"

Cankurt, "Hastalarla daha fazla ilgilendiğim için sağlıklı olanlar da kendilerini sevdirmek için sürekli hastalanır. Biliyorum hasta değiller, numara yapıyorlar. Onlara kıyamaz, her seferinde detaylı tetkiklerini yaptırırdım. Kucağıma her çocuk aldığımda sanki yeni doğum yapmışım gibi hissederdim." şeklinde konuştu.

Konya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Derneği (KONYURTAYDER) Başkanı Mürsel Gökcen de yaptığı açıklamada, - "Bizdeki vefa duygusu en üst seviyededir. Bizler, hemşire annemiz gibilerin verdiği merhamet, şefkat ve sevginin yansımasıyız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber