Barbaras Muratoğlu hakkında 2. bir soruşturma dosyası daha var

Tutuklu sanık Muratoğlu'nun, "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2017 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Barbaras Muratoğlu hakkında 2. bir soruşturma dosyası daha var

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu'nun, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardım etme" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanık Barbaros Muratoğlu katıldı. Muratoğlu'nu 3 avukat temsil etti.

Duruşmada esasa ilişkin görüşü sorulan ve daha önceki celselere giren savcının izinli olması nedeniyle duruşmaya girdiği öğrenilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı İlkay Özcan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığındaki başka bir soruşturma dosyasının (Barbaros Muratoğlu'nun dosyasının ayrıldığı soruşturma) dava dosyasıyla irtibatlı olduğunu belirterek, sonucunun beklenilmesinin gerekip gerekmediği hususunun sorulmasına karar verilmesini talep etti.

Söz konusu soruşturmayla ilgili iddianame hazırlanıp hazırlanmadığının sorulması ve hazırlandıysa bir örneğinin istenilmesi yönünde hüküm kurulmasını talep eden savcı Özcan, tutuklu sanık Muratoğlu'nun, suçun mahiyeti ve mevcut delil durumuna göre bu halinin devamını da istedi.

- "Kabus bir türlü bitmek bilmiyor"

Beyanı sorulan sanık Muratoğlu, yaklaşık 6 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Ailem ve yakınlarımla bir kabusun içindeyiz. Kabus bir türlü bitmek bilmiyor. 6 aydır babalığımdan, kocalığımdan, işimden ve dostumdan yoksunum. Suçsuzum. Hakkımdaki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu ortaya çıkmıştır. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Sanığın avukatlarından Köksal Bayraktar da, savcının görüşünü duyduğunu ve sanki farklı bir duruşmadaymış gibi algıladığını belirterek, "Daha önce yapılan iki duruşmada iddia makamı (savcı) tahliye talep etmişti. Ancak şu anda görüyoruz ki iddia makamı tutukluluk halinin devamını talep etmektedir. Bu tür durumlarda iddia makamının somut gerekçelere dayanan bir tutukluluk devamına ilişkin mütalaa sunması gerekmektedir. Bu bizim isyanımızdır, böyle bir şey olamaz. Esas hakkında mütalaa beklerken, tutukluluğun devamı isteniyor. Müvekkilim 6 aydan bu yana bir hiç uğruna tutukludur ve işkenceler içinde cezaevinde kalmaktadır." dedi.

Savcının bahsettiği dosyanın beklenilmesinin lüzumsuz olduğunu ve müvekkilinin adli kontrolle tahliye edilebileceğini savunan Bayraktar, "180 günden bu yana dosyaya hiçbir delil girmemiştir" diyerek, tahliye talep etti.

Barbaros Muratoğlu'nun diğer avukatları da tahliye talebinde bulundu.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Barbaros Muratoğlu'nun, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, arama ve tespit tutanakları kapsamında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin bulunması, tamamen toplanmamış olması, kaçma şüphesi, adli kontrol hükümleriyle yeterli ve etkili hukuksal denetim sağlanamayacak oluşunu dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından, 2017/24854 soruşturma sayılı dosyanın (Barbaros Muratoğlu'nun dosyasının ayrıldığı soruşturma) incelenmek üzere istenmesine de karar veren heyet duruşmayı 15 Haziran'a erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın hazırladığı iddianamede, Muratoğlu'nun "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber