Hastane müdürü ve başhekimi darp edildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Mart 2007 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da Sungurlu İlçe Devlet Hastanesi müdürünün 4 gün önce odasının basılmasının ardından bugün de hastane başhekimi sopalarla darp edildi.

Sungurlu Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olaylar nedeniyle hastane önünde bir basın açıklaması düzenleyen Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Menderes Turbay, yaşanan olayların sağlık çalışanlarını ve yöneticileri tedirgin ettiğini açıkladı. "2 Mart Cuma günü hastane müdürünün odası basılıyor, 5 Mart pazartesi günü baştabip evinin önünde sopalı saldırıya uğruyor." diyen Turbay, her iki olayı da aynı kişilerin yaptığının ortaya çıktığını anlattı.

İşin içinde hastanede hizmetli olarak görev yapan kişinin olmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Menderes Turbay, "Bu personel hakkında gerekli işlemin yapılması ve görev yerinin değiştirilmesi tabii ki en doğal uygulamadır. Ayrıca, bu menfur saldırıyı yapanlar içerisinde şirket elemanlarının olması ve hastanelerde çalışan şirket elemanlarının hastane yöneticilerine karşı saygısız ve kurallara uymamaları yöneticileri zaafa uğratmaktadır. Şirket elemanlarına bu cesareti verenler hastanelere ve çalıştıkları kurumlara fayda yerine zarar vermektedirler. Sağlık çalışanları olarak geçmişte yaşadığımız olayları tekrar yaşamak istemiyoruz." dedi.

Hiçbir kimsenin kaba kuvvetle bir yere varamayacağının bilinmesi gerektiğini aktaran Turbay, "Menfur saldırıyı yapanların en kısa zamanda cezalandırılmalarını ve yasalarımız önünde hesap vermelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Öte yandan emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, olayla ilgili 4 kişinin göz altına alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber