Tek koluyla ameliyat yapan doktoruna dava açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de özel bir göz hastanesinde tek koluyla yaptığı ameliyatla bir hastasının yüzde 90 görme bozukluğuna yol açtığı öne sürülen doktora dava açıldı.

Funda Kalfa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesindeki katarakt nedeniyle Karşıyaka'daki özel bir göz hastanesine 22 Şubat 2006 tarihinde gittiğini belirtti.

Gözlük kullandığını gören bir hemşirenin kendisine "Hastanemize ABD'den bir heyet geldi. Sizi ameliyat edebilir. Bu fırsatı kaçırmayın" dediğini öne süren Kalfa, "Başhekimle görüştüm. Görüşmemin ertesi günü bu fırsatı kaçırmamak için apar topar ameliyat masasına yattım. Sol gözüme LTCK (Light Touch Conductivite Kerotoplasty) ismi verilen operasyon uygulandı" dedi.

Ameliyat sırasında doktorların "Hocam eğik tutuyorsunuz, daha dik tutun" şeklinde konuştuklarını duyduğunu savunan Kalfa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ameliyathane oldukça kalabalıktı. İngilizce konuşan birisi de vardı ama o hiç ameliyata katılmadı. Beni başhekim Ö.S. ameliyat etti. Bazı doktorların ameliyat sırasında defalarca elindeki alet için 'Hocam aman eğik tutuyorsun, dik tut' dediklerini duydum. Daha sonra Ö.S'nin bir kolunu kaza sonucu kaybettiğini ve el becerisi gerektiren bu operasyonları tek koluyla yaptığını sonradan öğrendim. Bu ameliyat sırasında kullanılan aletin ilk uygulaması da bende yapılmış ve bu doktor hevesini benden almış." Ameliyattan sonra sol gözünün hiç görmediğini kaydeden Kalfa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana "Ameliyattan sonra pırıl pırıl her şeyi göreceksin' dediler.

Göremediğimi söylediğimde 'Daha sonra geçer' dediler ama geçmedi. Ameliyattan önce yakını göremiyordum. Ameliyattan sonra ise uzağı da görememeye başladım.

Bunun üzerine başka bir doktora başvurdum. Bana o doktor, 'Funda hanım, siz kötü bir ameliyat geçirmişsiniz. Bence savcılığa başvurun' dedi. İstanbul Cerrahi Hastanesine gittim. Orada tedavi görmeye başladım. Şu an sol gözümde yüzde 20 görme kaybı var." Opr. Dr. Ö.S. hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kalfa, davanın açıldığını ve ilk duruşmanın yarın Karşıyaka 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görüleceğini belirtti. Kalfa, "Bana uzlaşma teklif ettiler, ama ben bu davayı benzeri olayların yaşanmaması ve örnek olması için açtım.

Cezalandırılmasını istiyorum. İnsanlar eğer gözlükle görüyorlarsa kendilerini riske etmesinler. Davanın seyrine göre tazminat da talep edeceğim" diye konuştu.

"BİZE KARŞI KIŞKIRTILMIŞ BİR HASTADIR"

Opr. Dr. Ö.S. ise ameliyat sırasında her şeyin normal seyrinde gittiğini, ameliyat sonrası bazı şikayetlerde bulunan hastanın yeniden tedaviye çağrıldığını ancak gelmediğini öne sürdü.

Kalfa'nın ameliyat öncesinde bir form da imzaladığını ve risklerin kendisine anlatıldığını kaydeden Ö.S, "tek koluyla ameliyat yapmasına" ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Ben bir kolumu yıllar önce kaybettim. Ancak benim bu ameliyatı yapabileceğime yönelik sertifikam var. 1970 yılından bu yana çok sayıda ameliyat yaptım. Devlet kuruluşlarında da çalıştım. İlk kez başımıza böyle bir şey geliyor." Ameliyatlara her zaman iki hekimle girdiğini belirten Ö.S, şöyle konuştu:

"O ameliyat biri ABD'li 3 doktorun nezaretinde yapılmıştır. İlk başta şikayetleri olmuştur, ama tedavi için çağrılmıştır, ama hasta bize karşı kışkırtıldığı ve dolduruşa getirildiği için reddetmiştir. Biz de kendisinin bizden tazminat talebine olumsuz yanıt verince, konuyu adli makamlara taşıdı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber