X5'e binip, hastaneye Yeşil Kart'la gideni hapse attıracağız

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Mart 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'nın Yeşil Kart kullananlar üzerinde bazı araştırmalar yaptığını belirten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, usulsüz yollarla Yeşil Kart sahibi olan 20 bin kişi hakkında dava açılacağını söyledi. 200 bin kullanıcı üzerinde yaptıkları gelir araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktığını anlatan Unakıtan, usulsüzlükle Yeşil Kart sahibi olanların Maliye Bakanlığı tarafından mahkemeye verileceğini açıkladı.

Unakıtan, "Yaptığımız gelir araştırmasında BMW X5'i olan, bankada 500 bin YTL parası bulunan hatta Türkiye'de üç tane şirkete ortak olan Yeşil Kart kullanıcısına rastladık. Şimdi bunları kontrol altına alıyoruz. Malı mülkü olup da, X5 ile gezen Yeşil Kart sahiplerini mahkemeye vereceğiz. Büyük cezalara çarptırılacaklar" dedi.

TÜRKİYE'NİN DEĞERİ ARTIYOR: Marmara Üniversitesi Maliye Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Prof. Dr. Halil Nadaroğlu anısına düzenlediği '2006 yılı bütçe gerçekleşmeleri, 2007 yılı hedefleri ve beklentileri" konulu toplantıda konuşan Unakıtan, Türkiye'de yabancı sermaye girişini desteklemeyenleri de uyararak, "Yıllardır yabancı sermaye gelsin diye bağırıyorduk. Bugün ise 'Orası satılır mı, burası da yabancıya verilir mi' diyorlar. Yabancı Türkiye'deki malları sırtına alıp kaçıyor sanki. Türkiye'nin şirketleri değer kazanıyor ve ekonomimiz büyüyor. Bunu kimse engelleyemez" diye konuştu.

ENFLASYON DÜŞTÜ YİNE ÇIKTI: Göreve geldiklerinden beri Türkiye'de enflasyon ile mücadele ettiklerini vurgulayan Unakıtan, "Enflasyonu düşürdük yine çıktı. Buna bağlı olarak da faizler yükseldi. Ancak biz gelişmiş ülkelerdeki seviyeyi yakalayana kadar enflasyon ile mücadele edeceğiz" dedi. Unakıtan, şöyle konuştu: "2'nci çeyrekten itibaren enflasyonun tekrar düşeceğini bekliyoruz. Gelişmiş ülkelerde nasıl seyrediyorsa bizde de öyle olacak."

Bizim piyasalar Yılmaz'ı değil Bernanke'yi dinliyor

KEMAL Unakıtan, Türkiye'nin küresel ekonomideki yerinin hızla arttığına dikkat çekerek, Türkiye'de yaşananlardan çok yurtdışı kaynaklı hareketlerin piyasaları etkilediğini kaydetti. "FED Başkanı Bernanke konuşuyor piyasalar sallanıyor, Durmuş Yılmaz konuşuyor piyasalar etkilenmiyor" diyen Unakıtan, "Artık Türkiye eski Türkiye değil. Entegrasyon sağlandı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber