Çürük okul için soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Mart 2007 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN'ın Eminpaşa Mahallesi'ndeki Eminpaşa İlköğretim Okulu'nun 10 derslikli ek binasının, yapılan inceleme sonrası çürük olduğu için boşaltılması üzerine, Van Valiliği soruşturma başlattı. Vali Niyazi Tanılır, müteahhit firmanın tespit edilmesi ve ihmali olan kamu görevlileri hakkında yaşal işlem başlatılması için talimat verdi.

Eminpaşa Mahallesi'nde 930 öğrencisi bulunan Eminpaşa İlköğretim Okulu'nun 1988 yılında yaptırılan 10 derslikli ek binasında çatlaklar oluşup okulda çökmeler başlayınca, Bayındırlık Müdürlüğü uzmanları inceleme başlatmıştı. İncelemenin sonucunda binada kullanılan betonun kalitesinin çok düşük olduğu belirlenince, okulun acilen boşaltılmasına karar verilmişti. Bunun üzerine öğrenciler, 4 gün önce okullarını boşaltmak zorunda kalmışlardı. Okulun boşaltılmasıyla da öğrenciler, eğitim yılı sonuna kadar 57 yıllık olan 6 derslikli eski binaya yerleştirildi.

Çökme tehlikesi olduğu için boşaltılan okul ile ilgili Van Valisi Niyazi Tanılır, inceleme başlattı. Başta binayı yapan müteehhit firmanın tespit edilmesini isteyen Vali Tanılır, ?1988 yılında yapımı tamamlanarak 1989-1990 eğitim öğretim sezonunda hizmete açılan Eminpaşa İlköğretim Okulu binasında Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından yapılan tetkikler neticesinde ?Acilen Tahliye Edilmesi' gerektiği belirtilmiş. Bu üzerine Okul İdaresi ve Okul Aile Birliği'nin almış olduğu karar doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okul eğitim ve öğretime kapatılmıştır. Çocuklarımızın başta can güvenliğini tehdit eden ve eğitimlerine ara vermelerine sebep olan kamu görevlileri ve yüklenici firmanın tespiti yapılarak haklarında gerekli yasal işlemin yapılması için ilgili birimlere talimat verdim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber