Erdöl: 'Sezer'in gerekçesinden ikna olduk' lafını kinaye olarak söyledim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2007 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iade gerekçelerinden ikna olduk" lafını kinaye olarak söylediğini ifade ederek, "Elbette kalben ikna olmadık" dedi.

Erdöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Komisyonun dünkü toplantısında, yabancı doktorların Türkiye'de çalıştırılmasına ilişkin kanunun 5 maddesini, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iade gerekçelerine katılarak kanun metninden çıkardıklarını belirtti.

Toplantının ardından, kanundan çıkarılan bu 5 maddeyle ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Erdöl, şunları söyledi:

"15 maddelik kanunun geri gönderilen 5 maddesini değiştirerek ya da aynen kabul etseydik, bu kanun Genel Kurulda görüşülecekti. Biz, Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız istişare sonucu bu 5 maddenin kanun metninden çıkarılmasını, diğer 10 maddenin yürürlüğe girmesini istedik. 5 maddeyi kanun metninden çıkarmadaki amacımız, diğer 10 maddenin bir an önce görüşülmeden yürürlüğe girmesini sağlamak içindir. Böylece kanunun 10 maddesi, Genel Kurulda tekrar görüşülmeden yürürlüğe girecek."

"YAHUDİ DOKTORLARA TIP FAKÜLTELERİNİ AÇTIK"

Cevdet Erdöl, yabancı hekimlerin faydalı olacağını düşündüğünü ifade ederek, Türkiye'nin, Nazilerin zulmünden kaçan Yahudi doktorlara tıp fakültelerini açtığını kaydetti.

Kanundan çıkarılan 5 maddeyle ilgili Hükümetten ayrı bir düşüncesinin olmadığını ifade eden Erdöl, şunları kaydetti:

"CHP'li arkadaşlar, dünkü görüşmelerde, 'Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçelerini biz daha önce söyledik' deyince, 'Belki siz güzel anlatamamışsınız, Sayın Cumhurbaşkanı bunları çok güzel anlatmış, biz de ikna olduk' dedim. İfadem tamamen bir kinayedir. Elbette biz kalben ikna olmadık, yabancı hekimlerin Türkiye'de çalışmasından yanayız. Bundan bir anda geri dönmemizin doğru olmadığını herkes bilir.

Ama biz, Cumhurbaşkanının geri gönderme gerekçesiyle ilgili polemik oluşturmak istemedik, espriyle yanıt verdik. Tartışma yapmamak, Cumhurbaşkanına nezaketsizlik yapmamak istedik." Komisyon Başkanı Erdöl, kanundan çıkartılan maddelere ilişkin düzenlemenin ileride tekrar gündeme gelebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber