Bakan Çelik, YÖK'ün ve rektörlerin iddialarına bir kitap ile karşılık verdi

Haber Giriş : 21 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ün ve rektörlerin Yeni Yükseköğretim Kanunu ile ilgili iddialarına bir kitap ile karşılık verdi.

YÖK'ün ve rektörlerin Yeni Yükseköğretim Kanunu ile ilgili iddialarına bir kitap ile cevap veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda Yapılan Değişiklikler ve Bilinmesi Gereken Gerçekler" adlı kitabı, başta üniversiteler olmak üzere, milletvekillerine, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına gönderiyor. Kitapta, katsayı adaletsizliğinin meslek liselerinin önünü nasıl kestiği rakamlarla kanıtlanırken, katsayı değişikliğinin laiklik ilkesine aykırı olduğu iddiasına karşı 1998'e kadar eşit katsayıların kullanıldığı hatırlatılıyor.

Kitapta, katsayı değişikliğine "Laiklik ilkesine aykırı" diye karşı çıkan YÖK ve rektörlere ise, "Katsayı laikliği tehlikeye düşürür mü?" başlığı altında yanıt verildi. Laiklik ilkesinin cumhuriyetin temel niteliklerinden ve toplumun ortak paydalarından biri olduğuna işaret eden Milli Eğitim Bakanı Çelik, "1998'e kadar böyle bir kaygıdan söz edilmemiştir. Kaldı ki kanunda getirilen yeni sistemle, 1998 öncesine dönüş gibi bir husus mevcut değildir. Çünkü katsayı duvarı tam anlamıyla kaldırılamamış, sadece bir iyileştirme yapılmıştır" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber