Başkan Görmez, iftarını yaşlı ve çocuklarla birlikte yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, iftarını Ankara'da huzurevlerinde kalan yaşlılarla ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sevgi evleri ve çocuk evlerinde kalan çocuklarla birlikte yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2017 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Görmez, iftarını yaşlı ve çocuklarla birlikte yaptı

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği, 'Büyükler Küçüklerle İft(ih)ar ediyor' adlı iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, iftar programına katılan yaşlılarla çocuklara teşekkür ederek "Ne iyi ettiniz de geldiniz. İftar soframızda büyüklerimizle çocuklarımızı buluşturan Allah'a hamd olsun" dedi.

Huzurevlerinde kalan yaşlılara Allah'tan sıhhat ve afiyet dileyen Başkan Görmez, "Biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki, Sevgili Peygamberimiz 'Büyüklerine saygı duymayan küçüklerine merhamet göstermeyen bizden değildir' buyuruyor. Bizler de sizin evlatlarınızız. Sizlere saygı duymak dinimizin bir gereğidir. Allah bizleri büyüklerine saygı duyan, küçüklerine merhamet eden kullarından eylesin" diye konuştu.

İçinde yaşlısı olmayan evlerin huzur evleri olmadığını, içinde yaşlısı bulunan her evin huzurlu bir ev olduğunu belirten Başkan Görmez, "Evlatlarınıza dua etmeyi esirgemeyin. Tabi ki evlatlara yakışan da daima anne baba duası almaya devam etmektir. Allah bizleri büyüklerimizin duasından mahrum bırakmasın" ifadelerini kullandı.

Sevgi evlerinde ve çocuk evlerinde kalan çocuklara da seslenen Başkan Görmez, "Çocuklar, sizler her biriniz yüksek bir idealle, güzel bir hayat yaşayarak milletimize ve insanlığa faydalı insanlar olacaksınız inşallah. Allah sizleri her türlü kötülükten muhafaza eylesin. Her türlü kötülükten uzak olarak, daima ilmin ve ahlakın peşinden giderek insanlığa faydalı olmanızı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Huzurevlerinde ve sevgi evlerinde görev yapan öğretmenlere, idarecilere de teşekkür eden Başkan Görmez, "Allah sağlık sıhhat içinde milletimize ve İslam alemine bayrama ulaşmayı nasip etsin" duasında bulundu.

İftar programında çocuklara hediye dağıtılmasının ardından Başkan Görmez, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber