Hükümlüler, adalet çalışanları için eğitim tesisi inşa etti

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaptırılan, işçiliğinde meslek edindirilen hükümlülerin çalıştığı, yargı mensubu ve çalışanları ile ailelerine yönelik yaklaşık 20 bin kişinin yararlanabileceği 'Adalet Bakanlığı Adana Göltepe Eğitim Tesisi' tamamlandı. Tesis, adalet çalışanları için düzenlenen ortak iftarla hizmete açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Haziran 2017 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümlüler, adalet çalışanları için eğitim tesisi inşa etti

Türkiye'de hizmet sektöründe hükümlü çalıştırılacak en büyük işletme olan tesis, Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde Adalet Bakanlığı'na tahsisli yaklaşık 28 dönüm araziye kuruldu. Tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çeşitli iş kollarında istihdam edilen hükümlülerin kaba inşaatından sıvasına, boyasından çevre düzenlemesine kadar tüm işlerde çalıştığı tesis, piyasa fiyatının çok altında maliyetle Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurtları Müdürlüğü'nce yaptırıldı. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşilin ve doğanın korunduğu, betonarmenin en az şekilde kullanıldığı tesiste, 19 odalı misafirhane, spor sahaları, restoranlar, amfi tiyatro, teras, çocuk parkı ve dinlenme alanı yer aldı. Tesiste aşçılıktan, garsonluğa, temizlik işlerinden satış temsilciliğine kadar Turizm ve Otelcilik konusunda teorik eğitim alan hükümlülerin çalışacağı bildirildi.

Eğitim tesisi, Adana Adliyesi Sosyal Yardım Sandığının organizasyonuyla adalet çalışanlarına yönelik düzenlenen ortak iftar programıyla ilk kez kapılarını hizmete açtı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Başsavcı Vekilleri, Cumhuriyet Savcıları ile savcılık biriminde görevli çalışanların ve ailelerinin katıldığı iftar programında, Adana İl Müftülüğü İlahi Korosu Şefi Tarık Karadağ Kuran-ı Kerim okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber