CHP'den OKS tepkisi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'nın (OKS) kaldırılması kararına 'öğrencileri daha çok ezberciliğe iteceği' gerekçesiyle tepki gösterdi. Gazalcı, AKP'yi 'laik eğitim sistemini dinselleştirmekle' de suçladı.

(ANKA)-TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'nın (OKS) kaldırılması kararına 'öğrencileri daha çok ezberciliğe iteceği' gerekçesiyle tepki gösterdi.

Gazalcı, yazılı açıklamasında, yeni sisteme, çocukları daha çok ezberliğe iteceği, fırsat eşitsizliğini arttıracağı gerekçesiyle tepki gösterdi. Düzenlemenin öğretimin niteliğini arttırmayacağını da savunan Gazalcı, lise eğitiminin 4 yıla çıkarılması kararına karşı, zorunlu eğitime ilişkin değişiklik yapılmamasına da tepki gösterdi. Gazalcı, 'İlköğretimden sonra okul dışına itilen çoğu yoksul aile çocuklarını okula kavuşturmanın yolu zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkarmaktır. AKP öğretim birliği sıkıntısını aşmak için bu konuda ayak sürümektedir. Kesintisiz 8 yıldaki tartışmaların gündeme gelememesi için her seferinde hazırlıklar sürmektedir diye yaşamsal konu ertelenmektedir' dedi.

Gazalcı, AKP'nin iktidar süresince 'laik eğitim sistemini dinselleştirdiğini, özelleştirdiğini' söylerken, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması vurgusu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber