'Halkın yararına olan her konuda desteğe hazırız'

CHP Grup Başkanvekili Gök: - "İktidara halkın yararına olan her konuda destek vermeye hazırız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2017 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Halkın yararına olan her konuda desteğe hazırız'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, halkın yararına olan her konuda iktidar partisine destek vermeye hazır olduklarını belirterek, "Katar ile askeri anlaşma konularının 100. sıradan 101. sıradan öne alınması gerekli miydi?" dedi.

Katar ile iki uluslararası anlaşmanın görüşmeleri sırasında söz alan Gök, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu söyledi.

Yanlış izlenen dış politika nedeniyle Türkiye ile dostları arasında azalmalar olduğunu öne süren Gök, "Türkiye'nin Suriye politikası dünyada Türkiye'yi yalnız bıraktı. İktidara halkın yararına olan her konuda destek vermeye hazırız. Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda her konuyu çözmeye hazırız. Katar ile askeri anlaşmaların konularının 100. sıradan 101. sıradan öne alınması gerekli miydi? Türkiye'nin güçlenmesi bizim için önemli ama bu anlaşmaları bugün gündeme getirmenin sırası mıydı?" ifadelerini kullandı.

Hükümetin Türkiye'yi dünyadan koparacak hamleler yaptığını iddia eden Gök, "Şu konjonktürde bu anlaşmaların öne çekilmesini dünyaya izah edemezsiniz. Türkiye'nin itibarının sarsılmasına yol açılır bu anlaşmalarla. Bunun geri çekilmesini ve ilerleyen süreçte tartışılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Katar ile ilgili iki uluslararası anlaşmanın uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarının kabul edilmesinin ardından, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, birleşimi, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber