Şimdi konut alan, mortgage avantajlarından yararlanamaz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Mart 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, mortgage (tutsat) yasası çıktığı için bundan sonra onut kredisi alanların otomatik olarak tutsat sistemine dahil olacağını bildirdi.

Buna karşın sistemle ilgili ikincil mevzuatın iki ay içinde tamamlanmasını istediğini belirten Şener, ikincil mevzuat çıkmadan konut kredisi alanların, ikincil mevzuatla getirilecek tüketici lehine düzenlemelerden yararlanamayacağını söyledi. Şener, konunun tarafları ile bugün (dün) bir araya geleceğini ve ikincil mevzuat çalışmalarına hız kazandıracaklarını bildirdi.

FAİZE DEĞİL GELİRİNİZE BAKIN: Şener, faiz oranlarını değerlendirirken, tüketicileri yalnızca faize değil, konutların fiyatı ve gelir durumlarına bakarak konut kredisi almaları uyarısında bulundu. Şener şunları kaydetti: "Tüketici düşünmesin. Olay sadece faiz oranı değil. Rasyonel yaklaşılmalı. Alacağınız konutun fiyatı nedir, geliriniz nedir. Vade uzunluğu, faizi nedir, düzenli ödeyebilir misiniz. Tüm bu hesapları yapacak. Sadece faize bakarak konut alınmaz."

KONUT ENDEKSİ GÖSTERGE OLACAK: Tutsat'ın radikal bir dönüşüm olduğunu ortaya koyacaklarını belirten Şener, "Temel ekonomik göstergeler arasına konut fiyat endeksi girecek. Belki de diğer tüm göstergelerden daha önemli hale gelecek. Ekonomistler, borsaya değil konut fiyat endeksine bakıp yorum yapacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber