Polisi değil Cerrah'ı alın

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Mart 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolapdere'de cipinin camı kırılarak çantası çalınan CHP Milletvekili Gürel'i dün İçişleri Bakanı Aksu arayarak "Geçmiş olsun" dedi. Aksu kaba davranan polisle ilgili işlem yapacağını söyleyince Gürel, "Benim için bir şey yapmak istiyorsanız Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı görevden alın" dedi.

İÇİŞLERİ Bakanı Abdülkadir Aksu, cuma günü Dolapdere'de kendisine ait cipin içinde kapkaça uğrayan CHP İstanbul Milletvekili Zeynep Damla Gürel'i dün telefonla arayarak üzüntülerini ifade etti. Aksu, Gürel'e kaba davranan polisle ilgili işlem yapacağını da söyledi; ancak beklenmedik bir tepki ile karşılaştı. Gürel, böyle bir şeyi kesinlikle istemediğini, polisten şikáyetçi olmadığını belirterek Aksu'ya şunları dedi:

İŞ YAPACAK BİRİ GELSİN

"Bir polis memuru için işlem yapmak bir Bakan için fındık, fıstık, çerez işi. Benim için gerçekten bir şey yapmak istiyorsanız, İstanbul'u yeniden güvenilir bir kent haline getirin. Bunun yapacak olan da validir, emniyet müdürüdür. Eğer bir değişiklik yapacaksanız, işin başındaki emniyet müdürünü, Celalettin Cerrah'ı görevden alın veya kendisi istifa etsin. Bu işi yapacak biri gelsin. Yoksa, ben elimden çantamı kaçırmışım çok mu önemli? Bir anne, elinden kızını, Dilara'sını rögara düşürdü. İstanbul her açıdan yaşanamaz, güvenli olunamaz bir kent haline geldi. Bu telefonu samimiyetle açıyorsanız İstanbul'a güvenliğini yeniden kazandırın."

DAVRANIŞ ÖĞRETİN

Bakan Aksu tepkisi üzerine Gürel'e, "Anlıyorum, siz gerçekten çok üzülmüşsünüz, çok yorgunsunuz" karşılığı verdi. Güler, "Bu yorgunluk, üzgünlük meselesi değil. Bana bir iyilik yapacaksanız o polise işlem yapacağınıza, her gün bin vatandaşa aynı şekilde davranan bin polise, şiddete maruz kalmış vatandaşa nasıl davranacağını öğretin. Ben bunu önemsiyorum" dedi. Gürel, dün partisinin Genel Merkezi'nde düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Kürsüde konuşurken aşağıda Gürel'i gören CHP Lideri Deniz Baykal, kendisine bir kez de yüz yüze geçmiş olsun dileğini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber