Unakıtan'ın damadına 3 yıl 4 ay hapis cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında sanık olarak yer alan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın damadı Eyüp Sabri Küçük'e verilen 3 yıl 4 ay hapis cezası 24 bin YTL para cezasına çevrildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen trafik kazası davasına, sanık Eyüp Sabri Küçük'ün avukatı Memduh Oğuz katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti, savcının mütalaasını istedi. Savcı bir hafta önce görülen duruşmada verdiği mütalaayı tekrarladığını söyledi. Savcı, bir önceki duruşmada, sanığın Türk Ceza Kanunu'nun 85/2, 53. maddeleri (TCK'nın 85/2 fıkrasında fiilin birden fazla insanın ölümüne ya da bir ya da birden fazla kişinin ölümüyle birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olması halinde failin 2 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılacağı belirtilmektedir. Burada çok yerinde olarak cezanın alt ve üst sınırları arasındaki makas çok açık tutulmuştur) gereğince cezalandırılmasını talep etmişti.

Esasa ilişkin savunmasını yapan sanık Eyüp Sabri Küçük'ün avukatı Memduh Oğuz, "Müvekkilimin kazanın meydana gelişinde kusuru yoktur. Kaza olmasın diye de elinden geleni yapmıştır. Müvekkilimin öncelikle beraatını talep ediyorum. Mahkeme heyeti müvekkilimi 2. dereceden suçlu olarak bulmuş ise kararda lehine olan maddelerin uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, 2. dereceden suçlu bulduğu Eyüp Sabri Küçük'e TCK'nın 82/2 maddesi gereğince 4 yıl hapis cezası verirken, bu cezayı 62 maddeyi uygulayarak 6/1 oranında indirip 3 yıl 4 ay hapis cezasına düşürdü. Mahkeme heyeti hapis cezasını günlük 20 YTL'den 24 bin 300 YTL para cezasına çevirip 24 ayda taksit yaptıklarını açıkladı.

Kaza, 3 Ağustos 2006 tarihinde meydana gelmiş, Karaman'dan Konya istikametine seyir halinde olan Eyüp Sabri Küçük idaresindeki 34 DM 8144 plakalı cip ile Alibeyhüyüğü Kavşağı'ndan anayola çıkan Mustafa Topçu yönetimindeki 42 DG 258 plakalı otomobil çarpışmıştı. Kazada otomobilde bulunan Fatma (12), Ayşe Avlar, Ayşe Bulut ve Fatmaana Topçu hayatını kaybetmiş, aynı araçta bulunan Mustafa Topçu, Cennet Topçu ve cipte bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan yaralanmıştı. Kaza sonrası mahkemeye çıkartılan Bakan Unakıtan'ın damadı Eyüp Sabri Küçük ise, 10 bin YTL kefalet ücretiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber