Cep telefonunda rekabet, sınırı aştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Mart 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonu operatörlerinin şebeke içi ve diğer hatlara dönük aramalarda yaptıkları indirimler rekabeti sınır ötesine taşıdı. Telsim Vodafone'un 17 farklı ülkedeki aboneleri 29 kuruşa konuşturması rakip operatör Turkcell'i harekete geçirdi.

Lider GSM şirketi, yarışın gerisinde kalmamak için yurtdışındaki sabit hatları (ev ve iş numaraları) aramanın dakikasını vergi hariç 30,5 yeni kuruşa indirdi. Kampanyanın duyurusunu internet sitesinde yapan şirket, reklamlarda 'Ha Almanya'dan ağabeyinizin evi, ha mahalledeki arkadaşınızın cebi! İkisi de aynı fiyata' sloganını kullanacak. İngiliz Vodafone, Avrupa ülkelerindeki kapsama alanını Turkcell ile rekabette avantaja dönüştürmek için son kampanyasında yurtdışı aramaları ön plana çıkarmıştı. 'Sidneyalova 29 Kuruş' şeklindeki reklamlar ilgi görürken, sektör temsilcileri Telsim'in taktiğini başarılı bulmuştu. Buna karşılık liderin müşterilerine nasıl bir sürpriz yapacağı da merak ediliyordu.

Dün internet sitesinde açıklanan tarifenin önümüzdeki günlerde başka indirimleri tetikleyebileceği kaydedilirken, Turkcell abonelerinin indirimli fiyatlarla konuşabilmesi için tarife değiştirmesine gerek kalmıyor. Yurtdışını arayan aboneler BizbizeCell tarifesinden konuşuyormuş gibi değerlendiriliyor. Tarifeden 4 kontör karşılığında Hazır Kart kullanıcıları da faydalanabiliyor. Ancak kampanyanın geçerliliği Uluslararası Grup 1 ülkeleri için geçerli tutuluyor. Bu grubun içine ABD, ABD (Alaska), ABD (Havai), ABD (PortoRico), ABD (Virjin Adası), Kanada, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsrail, İsviçre, İsveç, İtalya, İzlanda, Japonya, Lüksemburg, Macaristan, Malezya, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Singapur, Slovenya, Slovak Cumhuriyeti ve Yunanistan giriyor. Cep'ten cebe konuşmanın fiyatı ise faturalı hat kullanıcıları için 1,02 YTL olarak belirlendi. Hazır Kart kullanıcıları dakika ücreti olarak 12 kontör ödeyecek. Amerika ve Kanada'daki GSM hatlarını aramanın fiyatı da yine 30,5 kuruş üzerinden hesaplanıyor. Yabancı operatör numaralarına kısa mesaj gönderim ücretleri ise faturalı hat kullanıcıları için 0,255 YTL, Hazır Kart için 3 kontör. Yeni tarfiye göre uluslararası 2. ve 3. grup ülkelerdeki sabit hatları faturalı hat üzerinden aramanın dakikası 0,7 yeni lira iken, ön ödemeli hatlar aynı sürede 9 kontöre konuşacak. Söz konusu ülkelerle yapılacak cep telefonu görüşmelerinin dakika ücreti ise 1 Yeni Türk Lirası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber