Sağlık Bakanı: İşini aksatan doktorlar takip edilecek

Haber Giriş : 13 Mart 2007 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) yarın yapılacağını duyurduğu "g(ö)rev eylemleri"nin tıp ahlakına aykırı olduğunu ifade ederek, ideolojik yaklaşımlar nedeniyle vatandaşların işlerini aksatanların hem idari hem de adli açıdan takip edileceğini söyledi.

Akdağ, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında sahte ilaç, yabancı hekim uygulaması ve 14 Martta yapılacağı duyurulan g(ö)rev eylemine ilişkin soruları yanıtladı.

"Doktorlar yarın eylem yapmayacaklar" diyen Akdağ, bütün doktorların işbaşında olacağını, hizmetlerini yerine getireceğini kaydetti. Sağlık hizmetlerini aksatacak bir durumun ortaya çıkması halinde gereğinin yapılacağını vurgulayan Akdağ, görev bırakmanın tıp ahlakına uygun bir davranış olmayacağını dile getirdi.

Meslek örgütlerinin hükümetle ya da Sağlık Bakanlığıyla olan sorunlarının bu yolla çözülemeyeceğini ifade eden Akdağ, "Vatandaşa bakmayacağım diye bir mantık olamaz. Vatandaş hastaneye gelecek, ben ona hizmet vermeyeceğim. Türkiye Cumhuriyetinin Sağlık Bakanı olarak buna müsaade etmem, edemem. Beni halk bunun için hükümet yapmadı" dedi.

Akdağ, daha önce de genelgeler yayınlayarak yöneticilerin bu konuda uyarıldıklarını hatırlatarak, hizmeti aksatanların idari açıdan soruşturulacağını ve gerekli disiplin cezalarının verileceğini bildirdi.

"İdeolojik yaklaşımlar nedeniyle vatandaşların işlerini aksatan bir durum olursa hem idari hem de adli açıdan takip edilecek" diyen Akdağ, aksaklıkların hastalara zarar verecek boyuta ulaşması durumunda olayların adli boyut da kazanacağına dikkat çekti. Akdağ, "Bütün savcıları bu sorumluluğu takip etmeye çağırıyorum. Nerede bir vatandaş sıkıntıya uğrarsa, ben de haberim olan her yerde harekete geçeceğim" diye konuştu.

"MADDELERİ ZAMAN KAYBETMEMEK İÇİN GERİ ÇEKTİK"

Akdağ, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yeniden görüşülmek üzere TBMM'ye iade ettiği "Torba Yasa" konusunda da, bazı maddelerin zaman kaybetmemek için geri çekildiğini bildirdi. Yasa tasarısının içerisinde, gecikmesini istemedikleri maddeler olduğunu dile getiren Akdağ, "Diğer maddelerin bir an önce yürürlüğe girmesi ve yolumuza devam etmek açısından diğer maddeleri şimdilik geri çektik" diye konuştu.

Yabancı doktor uygulamasının seçimden sonraya bırakılmadığını kaydeden Akdağ, Türkiye'deki hekim sayısının yetersiz olduğunu yineledi.

Bakanlığın hekim sayısının artırılması yönündeki talebinin YÖK tarafından ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Akdağ, iyi bir hekimin yetişmesinin zaman aldığını, geleceği düşünerek bu önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

YÖK'ün meslek örgütlerinin itirazlarını gündeme getirdiğini hatırlatılması üzerine de Akdağ, "Biz bu konuyu yazıyla da kendilerine anlattık. YÖK bu konuda Sağlık Bakanlığına kulak vermeli" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın konuyla ilgili itiraz gerekçesinin hatırlatılması üzerin de Akdağ, bu konudaki rakamların net olduğunu, Cumhurbaşkanı'na yabancı doktorlarla ilgili gereğin anlatılmasının da iyi yol olabileceğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı bizden bilgi isteyebilir. Onun takdirindedir. Danışmanları da o işlerin uzmanı değiller" dedi.

Akdağ, sahte ilaç operasyonlarında adı geçen kişilerle ilgili olarak da, savcılıklardan gelecek bilgiler doğrultusunda gerekli müeyyidelerin uygulanacağını söyledi. Yaşama geçirmeyi planladıkları ilaçlara seri numarası verilmesi projesini de anlatan Akdağ, böylece ilaç sahteciliğinin de önüne geçileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber