'91 Bin Dev Öğrenci' projesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2007 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, ?91 Bin Dev Öğrenci? projesiyle ilgili olarak 100'ün üzerinde etkinlik düzenlendiğini, bunların tamamının projeye ekonomik katkıda bulunan etkinlikler olduğunu bildirdi.

Proje kurulunca hazırlanan, Kültür Yayıncılık tarafından bastırılan ve seçme sözler, seçme şiirler, seçme hikayeler olmak üzere 3 kitaptan oluşan setin tanıtımında konuşan Vali Daşöz, seçme şiirler kitabında kendisine ait bir şiirin de yer aldığını ifade etti.

Vali Daşöz, şöyle konuştu:

?Projenin başlamasından bu yana geçen yaklaşık 1 yıllık sürede, projeyle ilgili olarak 100'ün üzerinde etkinlik düzenlendi. Bunların tamamı projeye ekonomik katkıda bulunan etkinliklerdi. Şu an gerçekleştirilen çalışma çerçevesinde seçme şiirler, seçme sözler ve seçme hikayeler olmak üzere 3 kitaptan oluşan bir set yapıldı. İlk etapta 10 bin set olarak basılan kitaplardan projeye 100 bin YTL kazandırılması bekleniyor. Yapılan çalışmanın en fazla ön plana çıkarılması gereken tarafı ise taşıdığı anlam olmalı. Çünkü bakıldığında dün olmayan bir şeyin şu anda var olduğunu görüyoruz. Projede yer alan öğrenciler başta olmak üzere proje kurulundaki arkadaşların başarısı sonucu ortaya çıkarılan bu önemli eser, projede büyük bir adım olacaktır.?

Proje kurulunda görevli Gülten Turfanda da çalışmanın gerçekleştirildiği süre içinde öğrencilerle fikir alışverişinde bulunarak çok eğlenceli ve eğitici bir süreç yaşadıklarını belirterek, ?Seti alan herkesin büyük bir zevkle okuyacağına inanıyorum? dedi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün öncülüğünde geçen yıl başlatılan ?91 Bin Dev Öğrenci Projesi? ile ilde öğrencilerin düzenleyecekleri çeşitli etkinliklerden elde edilecek gelirle 24 derslikli ilköğretim okulu yapılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber