14 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 MART 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 10.30'da Başkent Üniversitesi'ndeki '14 Mart Tıp Bayramı' törenine katılacak.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arıç, saat 10.30'da '14 Mart Tıp Bayramı' törenine katılacak. - Arınç, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jose Manuel De Carvalho Lameiras ile İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili'yi kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Erzurum'da ziyaretlerde bulunacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 14.00'te 'Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı'na katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 11.00'de Sudan Dış Ticaret Bakanı George Buryenk Newmby ile Türkiye Sudan Karma Ekonomik Komisyonu sonuç protokolünü imzalayacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tıp Bayramı nedeniyle, saat 20.00'de 'Yılın Doktoru Ödül Töreni'ne katılacak.

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, saat 11.30'da Tuğla ve Kiremit Zirvesi'ne, saat 16.00'da Borusan Makina Ankara Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binası açılışına katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Strasbourg'da, temaslarda bulunacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen ''Yönetim Bilimleri Kongresi''nin açılışında konuşacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul'da IBM-Sürat Teknoloji ve Toplam Depolama Merkezi'nin tanıtım toplantısına katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu toplanacak.

- Adalet Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu, İçişleri Komisyonu toplanacak.

- TBMM çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile okullarda meydana

gelen olayların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, Konya ve Mersin'de

incelemelerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti meclisi toplantısı öncesinde güncel

olayları değerlendirecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul'da 'Gençlik, Demokrasi ve Siyaset' konulu konferansa katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul Sanayi Odasını ziyaret ederek,

Oda yönetim kurulu toplantısına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, saat 11.30'da '18 Mart Şehitler Günü' münasebetiyle Ankara'da öğrenim gören şehit çocuklarını kabul edecek.

- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, saat 15.00'te İzmir Valiliği'ni ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

- Ukrayna Kültür ve Turizm Bakanı Yurii Bohutskyi, Isparta Davraz'da incelemelerde bulunacak.

- Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, saat 14.00'te Sakarya Üniversitesi'nde "Depremler ve Zarar Azaltma Bilinci" konulu bir konferans verecek.

- İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Baird, saat 09.30'da Adana Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret edecek.

- Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zaydan, saat 10.30'da Van Urartu Oteli'nde düzenlenecek olan 'Dünya Tıp Bayramı' programına katılacak.

- Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından, saat 10.30'da 'Suçun Finans Kaynakları, Karapara Aklama ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadelenin Güçlendirilmesi' projesinin kapanış töreni yapılacak.

- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Konseyi ve öğrenci toplulukları temsilcileri, saat 13.30'da '14 Mart Tıp Bayramı' nedeniyle basın açıklaması yapacak.

- Türk Kızılayı Korosu, saat 19.30'da konser verecek.

- Ankara Tabip Odası üyeleri, saat 11.30'da eylem yapacak.

- Avrupa Türkiye Kökenli Vatandaşlar Konseyi, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, saat 13.30'da konser düzenleyecek.

- Ankara Güven Hastanesi, saat 12.00'de Doktor Aysun Küçükel Genç Araştırmacı Tıp Ödülü hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ı terör örgütü PKK militanı oldukları gerekçesiyle öldürdüğü iddia edilen 4 polis memurunun yargılanmalarına, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

- Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde düzenlenen ''Dünyada ve Türkiye'de Gönüllülük'' konulu panele katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Konya 5. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı saat 12.00'da KTO-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.

- Yapı Kredi KOBİ Bankacılığı tarafından Anadolu KOBİ Toplantıları'nın 3.'sü, Adana HiltonSa Oteli'nde saat 16.00'da gerçekleştirecek. Sunuculuğunu Kadir Çöpdemir'in üstleneceği toplantıya Yapı Kredi Genel Müdürü Kemal Kaya, Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez, Koç Finansal Hizmetler Başekonomisti Doç. Dr. Cevdet Akçay, KoçNet Genel Müdür Yardımcısı Harun Tiftikçi ve Projes İş Geliştirme şirketi yöneticisi Etem Şişman konuşmacı olarak katılacak.

- Düzce Ticaret ve sanayi Odası'nda saat 14.00'te düzenlenecek "Teşvik yasasından sonra oluşan sanayinin çevreye etkileri ve sanyileşme sonucunda meydana gelen yetişmiş ara eleman sıkıntıları" konulu panele Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Saffet Arolat, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Hakan Güldağ ve Ekonomist Dr. Rüştü Bozkurt katılacak.

- Network teknoloji ürünlerinin ithalatını ve Türkiye distribütörlüğünü yapan DepoNET firması, bu yıl ilkini düzenleyeceği Bayi Toplantısının birinci ayağını 12 Mart 2007 tarihinde İstanbul'da Dedeman Otel'de, ikinci ayağını 14 Mart 2007 tarihinde Ankara'da Midas Otel'de ATI (Allied Telesis International) Ülke Müdürü Birol Tolu'nun da katılımı ile gerçekleştiriliyor.

- Doğuş Otomotiv'in 2006 sonuçlarını değerlendireceği ve 2007 hedeflerini açıklayacağı dönemsel basın toplantısı, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Aclan Acar'ın da katılımıyla 09.00 - 11.30 arasında Swiss Otel'de gerçekleştiriliyor.

- Her iki yılda bir Almanya'nın Hannover kentinde Deutsche Messe AG tarafından organize edilen ağaç işleme makinaları, ormancılık ve ahşap ürünler endüstrisi konusunda dünyanın önde gelen ihtisas fuarı olan LIGNA+, 14 - 18 Mayıs 2007 tarihleri arasında kapılarını bir kez daha açıyor. Fuarın tanıtımı için düzenenen basın toplantısı 11.00 - 13.00 saatleri arsında The Marmara İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

- Kurumsal yazılım firması Oracle, her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu sene 14 Mart 2007'de Swissotel'de, 09.30- 16.40 saatleri arasında iş dünyasından yaklaşık 1000 kişiyi buluşturacak olan Oracle AppsDay Sempozyumu'nda İş Uygulamaları alanındaki vizyonunu, çalışanlarını ve başarı öykülerini aktarıyor.

- IBM Türkiye'nin Premier Çözüm Ortağı Sürat Teknoloji, IBM Fransa tarafından Türkiye'deki ilk ve tek, SPGIT bölgesinde de ikinci "Toplam Depolama Çözüm Merkezi" olarak belirlenmesinin ardından 15.00 -17.30 saatleri arasında The Marmara Hotel - Taksım Salonu'nda T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un da katılacağı lansman yoplantısında hizmete açılan merkez ve merkezde yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerini basınla paylaşıyor.

Baymak 2007 Yeni Yapılanma ve Tanıtım Toplantısı saat 17:00'de İstanbul Dedeman Otel'de yapılıyor.

- AB mali desteğiyle organize edilen ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan konuşmacıların da yer alacağı "Uygunluk Değerlendirme Denetçileri Konferansı" "The Marmara Istanbul" da 09.30 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

- İstanbul Ticaret Odası (İTO), Çin'de yılda iki kez sadece Çinli firmaların katılımıyla düzenlenen ve bu yıl 101'inci kez kapılarını açacak Canton Fuarı tanıtım toplantısı Çin İthalat ve İhracat Fuarı Genel Sekreter Yardımcısı Ren Xiangdong'un başkanlığındaki heyetin katılımıyla İTO Merkez Bina'sında saat 14.00'te gerçekleştiriliyor.

- 13-14 Nisan 2007 tarihlerinde gerçekleşecek 5. Kalite ve Başarı Sempozyumu ve 2006 Bursa Kalite Ödülü hakkında bilgilendirmenin yapılacağı basın toplantısı BUSİAD Evi'nde saat 10.30'da gerçekleşiyor.

- '2. Avea Üniversitelerarası PlayStation 2 Turnuvası'na katılan binlerce üniversiteli arasından kendi üniversitelerinde şampiyon olan 24 gencin Türkiye şampiyonluğu için mücadele edeceği final etkinliği, Avea ve Sony Eurasia üst düzey yöneticileri ile Fenerbahçe'li futbolcuların katılımlarıyla Fenerbahçe Faruk Ilgaz Divan Tesisleri'nde düzenleniyor.

- TUİK Ocak ayı Dış Ticaret Endekslerini saat 10.00'da açıklıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

ABD Başkanı Bush'un Latin Amerika Turu

- ABD Başkanı George W. Bush, Latin Amerika Turu'nun son ayağı olan Meksika'da temaslarını sürdürüyor. Bush, gün içindeki görüşmelerinin ardından Meksika'dan ayrılarak Washington'a dönecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İtalya temasları

- Putin, İtalya Başbakanı Romano Prodi ile biraraya gelecek.

BM İnsan Hakları Konseyi toplantısı

- BM İnsan Hakları Konseyi toplatısı devam ediyor. Toplantıya, İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da katılıyor.

CeBIT Fuarı'nın açılışı

- Dünyanın en büyük teknoloji fuarı olarak değerlendirilen CeBIT Almanya'da açılıyor.

İspanya'daki bombalama olayı

- İspanya'nın başkenti Madrid'te yaşanan bombalama olayına ilişkin yargı süreci sürüyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Efes Pilsen Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanya'nın Winterthur Barcelona takımıyla karşılaşacak.

- 18 Yaşaltı (A) Genç Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile özel maçta

Trabzon'da karşılaşacak.

- 9. Dünya Büyükler ve Gençler Salon Okçuluk Şampiyonası İzmir'de başlayacak.

- Futbolda UEFA Kupası 4. tur rövanş maçları oynanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber