'Bakan açsın kanunun amacını okusun'

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Mart 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İşsizlik Sigortası Fonu önerisine sıcak bakmayan Çalışma Bakanı Başesgioğlu'na yasanın amacını okuması önerisinde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İşsizlik Sigortası Fonu'nun bir yıllık faiz geliri ile yeni işe girenlerin sigorta primi yükünün sıfırlanması önerisine sıcak bakmayan Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'na tepki gösterdi. Hisarcıklıoğlu, "Sayın bakan açsın kanunun amacını okusun" dedi. Hisarcıklıoğlu'na göre, şu anda 25 milyar YTL biriken İşsizlik Sigortası Fonu'nun aylık faiz geliri 290 milyon YTL. Fon'un 1 yıllık faiz geliri ile 1 milyon yeni istihdama verilecek teşvik şöyle: "Ortalama işçi ücretinin 800 YTL olduğu varsayımıyla, 1 işçi için ödenen sigorta primi yılda 3 bin 300 YTL'yi buluyor. Fon'un faiz geliri yılda 3.4 milyar YTL'ye ulaşıyor. Bu durumda 1 milyona kadar

yeni istihdamın sigorta primi sıfırlanabilir. Bu önlem sayesinde kayıtlı istihdam artar." Bakan Başesgioğlu ise İşsizlik Fonu'nun amacı dışında kullanımına olumlu bakmayacakları mesajını verdi. 4447 sayılı kanuna göre, İşsizlik Sigortası Fonu'nun kullanım alanları şunlar: "İşsizlik ödeneği, hastalık ve analık sigortası primleri, yeni bir iş bulma, meslek edindirme ve yetiştirme eğitimi." Hisarcıklıoğlu, Fon'un işsizlere iş sağlama amacı olduğunu savunurken Bakan Başesgioğlu, "İstihdam üzerindeki yükleri genel olarak aşağı çeken kapsamlı paket üzerinde çalışıyoruz" diyor. Hisarcıklıoğlu, "İşçinin parasında gözü var" diyen Türk İş Başkanı Salih Kılıç'a da "İşsize iş bulunması, istidamın artması kendisinin görev alanında değil mi?" diye göndermede bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber