Arınç'a "sakil adam" şoku

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mart 2007 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de Kanaltürk kameramanına uygulanan engelleme Başkanlık Divanı'nda Meclis Başkanı Bülent Arınç ile CHP'li İdare Amiri Erdoğan Yetenç ile arasındaki iplerin kopmasına neden oldu.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Başkanlık Divanı'nda Erdoğan Yetenç, bürokratların dışarı çıkmasını istedi. Yetenç, Arınç'a, geçen hafta Kanaltürk'ün röportaj talebini geri çeviren Daire Başkanı Feridun Keşir'in kendisi ile olan diyaloğunu aktarıp aktarmadığını sordu. Arınç'tan ?evet, bilgim dahilinde oldu" yanıtını alan Yetenç, ?Keşke beni arayıp ne olduğunu sorsaydınız" dedi. Arınç'ın, ?Keşke sen beni başta arasaydın" yanıtı üzerine Yetenç, ?Böyle bir uygulama yönetmelikte yok. Siz keyfi uygulamalarda bulunuyorsunuz. Kaldı ki beni aramak yerine bir bürokratın sözü üzerine keyfi uygulamada bulunuyorsunuz. Siz bu koltuğu hak etmiyorsunuz. Kaba ve sakilsiniz" diye tepki gösterdi.

35 YILLIK ARKADAŞIZ

İkisi de aynı dönem hukuk fakültesinden mezun olan ve avukatlığa başlayarak, yine aynı dönemde Manisa'dan siyasete atılan Arınç, Yetenç'in bu çıkışı üzerine şaşkınlık yaşadı. Arınç, Yetenç'i, ?Erdoğan biz 35 yıllık arkadaşız" diye sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Yetenç, ?Geçiniz bunları beyefendi geçiniz" dedi ve ardından Başkanlık Divanı üyelerine, ?Bunu size saygısızlık olarak almayın ama ben bu tür keyfi uygulamalarda bulunan bir başkanın yönettiği toplantıda bulunamam. Sizden özür dileyerek toplantıyı protesto ediyorum" diyerek toplantıyı terk etti. Yetenç'e diğer CHP'li Katip Üye Türkan Miçoğulları da destek vererek salondan ayrıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber