'Eski HSYK başsavcıları Yargıtay'da toplandı'

HSK'nın 780 kişilik kararnamesiyle Ankara'da FETÖ ve darbe soruşturmalarına imza atan Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen, Yargıtay Savcılığı'na kaydırıldı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Temmuz 2017 04:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Eski HSYK başsavcıları Yargıtay'da toplandı'

Hakimler ve Savcılar Kurulu ( HSK), referandum sonucuna bağlı olarak yeniden şekillenen 780 kişilik yaz kararnamesini yayımladı. Kararname ile 780 hakim ve savcının yeri değiştirildi. Ankara Başsavcıvekilleri Mustafa Sağıroğlu, Mehtap Öğeç, Zafer Ediş, Gürhan Aktaş, İbrahim Halil Selçik, Zekai Yusuf Sarıbay, Hakan Pektaş, Necip Cem İşçimen, Ahmet Berke Yargıtay Savcılığı'na atandı. Böylece Ankara Adliyesi'nde 17 Başsavcıvekili'nden 9'u gitmiş oldu.

İŞÇİMEN YARGITAY'A

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre 15 Temmuz öncesinde Anayasal Suçlar Bürosu'nun başına atanan Necip Cem İşçimen, kritik FETÖ soruşturmalarına imza attı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun ile FETÖ çatı iddianamesini hazırlayan İşçimen, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) ele geçirdiğini ve darbe yapabileceği uyarısında bulundu. Bu iddianame HABERTÜRK Gazetesi'nde "iddianamede paralel ordu" başlığı ile 15 Temmuz'da manşet olurken, FETÖ'cü subaylar aynı gün akşam darbe girişiminde bulundu. İşçimen, darbe gecesi HABERTÜRK TV'ye bağlanarak, darbe girişimin FETÖ'cü subaylar eliyle yapıldığını ve cuntacılar hakkında gözaltı kararı verildiğini açıklayan isimdi.

KRİTİK HAKİM ÇORUM'A

Başbakanlık Başmüşaviri ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in eşi Gülümser Erdem'i tahliye eden, ancak aynı gün başka hakim tarafından kararı yok sayılan Ankara Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, Çorum Hakimliği'ne atandı. FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmalarında kritik isimler hakkında tutuklama kararı veren Süer, Koza İpek'e kayyum atayan isimdi.

ÖKSÜZ SAVCISI KIRIKKALE'YE

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü'nden kaçarken yakalanan Adil Öksüz'ü sorgulayan ve tutuklamaya sevk eden Ankara Batı Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirildi. "Sandıkta 'Hayır' diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok" paylaşımında bulunduğu iddiası ile hakkında inceleme başlatılan Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Savcılığı'na atandı.

O BAŞSAVCIYA İADE-İ İTİBAR

Kararname ile 33 ilin başsavcısı değişti. Afyon Başsavcısı Bayram Eray, Manisa Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Aydın Başsavcısı Hakan Arslan, Muğla Başsavcısı Necip Topuz, Çankırı Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Bolu Başsavcısı Mehmet Yurtseven Yargıtay'a savcı olarak atandı. Necip Topuz Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te suikast girişimi iddianamesini hazırlayan başsavcıydı. Celalettin Şimşek ise Manisa'daki askerlerin zehirlenmesine ilişkin soruşturmayı yürütüyordu. Kısa bir süre önce Tokat Başsavcılığı görevinden alınarak, Yargıtay Savcılığı'na çekilen Erdoğan Bayrakdar'a iade-i itibar yapıldı. Tokat'ta FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına ağır darbe vuran Bayrakdar, Kırıkkale Başsavcılığı'na getirildi.

Trafik kazasında şoförü ile yaşamını yitiren şehit Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in yerine Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz atandı.

YARGIÇLAR SENDİKASI ÜYELERİ KÜÇÜK İLLERE

Yargıçlar Sendikası üyeleri Ali Haydar Yücesoy, Nuh Hüseyin Köse, Tamer Akgökçe, Mustafa Övüç, Sevgi Övüç, Ali Hacıibrahimoğlu, Mustafa Bağarkası, Aydan Büyükyıldız, Naciye Füsun Çağlar'ın görev yerleri değiştirildi. Bu isimlerin önemli bir kısmı küçük illere gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber