Depreme dayanıksız hastane kapatılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depreme dayanıksız olduğu belirlenen Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kapatılacağı, hastaların Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi ile Numune Hastanesine sevk edileceği bildirildi.

İl Sağlık Müdür Vekili Mahmut Avcı, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesince hastanenin deprem yükü araştırmasının yapıldığını belirtti.

Araştırma sonucunda hastanenin depreme dayanıksız olduğunun ve güçlendirilmesi gerektiğinin ortaya çıktığını kaydeden Avcı, ''Güçlendirme maliyetinin binanın maliyetinden yüzde 60 daha fazla olduğu belirlendi. Bu nedenle ilgili kanun ve yönetmeliklere göre binanın tahliyesine karar verildi'' diye konuştu.

Pazartesi gününden itibaren Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi polikliniklerine hasta kabul edilmeyeceğini bildiren Avcı, ''Hastanede tedavi gören vatandaşlarımız taburcu olana kadar kalacak. Hastaneye yeni gelen vatandaşlarımız ise görevlilerimiz tarafından araçlarla Nenehatun Kadın Doğum Hastanesine ve Numune Hastanesine gönderilecek'' dedi.

Hiçbir hastanın mağdur olmayacağını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

''Pazartesi günü Nenehatun Kadın Doğum Hastanesinde yenidoğan ünitesi hizmete girecek. Toplam 17 kadın doğum ve yenidoğan uzmanıyla birlikte Nenehatun Hastanesi tüm hastalara en iyi hizmeti verecek. Ayrıca hastanenin yeni açılan ek binası ile hastalar herhangi bir sıkıntı yaşamayacak. Numune Hastanesi Çocuk Ünitesinde ise Aziziye Hastanesinden gelecek hastalar için 50 yataklı bir bölüm hazırlandı.''

İl Sağlık Müdür Vekili olarak hiçbir hastanenin kapatılmasına gönlünün razı olmadığını vurgulayan Avcı, ''Biz hastanenin kapanmasını istemiyoruz ancak raporla hastanenin depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi. Olası bir depremde bu hastanede kalan hastaların hesabını kimse veremez. Hastaların diğer hastanelere taşınması konusunda sıkıntı yaşanmayacağına söz veriyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber