Vali'den İçişleri Personeline Zam Yapın Yazısı

Devlet kurumları arasındaki ücret farklılıkları hala devam etmektedir. Bu konudaki şikayetleri her gün memurlar.net forumlarından takip etmek mümkündür. Daha önce sitemizde yer alan ve İçişleri personeline ek ödeme getiren bir kanun teklifi ise, hükümet desteği olmadığı için, mecliste görüşülememektedir. İçişleri personelinin yaşadığı bu maaş sorunu Giresun Valisi tarafından İçişleri Bakanlığına resmi olarak bildirilmiştir. İşte Vali'nin resmi yazısı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2007 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Şahabettin HARPUT
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı

Bakanlığımız taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görev yapan, her yeni mevzuat türü ile işlev alanı sürekli genişleyen ve yeteri kadar kadro bulunmaması nedeniyle ek görevler üstlenmek zorunda kalan, diğer Bakanlık personeline göre iş hacmi daha yoğun olan içişleri personelinin özlük hakları yönünden, bir çok Bakanlık personelinin oldukça gerisinde ücret almaları nedeniyle çalışma barışında moral ve motivasyon yönünden bozulmalar meydana geldiği, verimliliğin düştüğü, kalifiye ve kaliteli personel sayısının her geçen gün azaldığı, Bakanlığımız bünyesinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfındaki boş kadro sayısının sürekli arttığı, başka Bakanlıklar bünyesine naklen geçişlerin çoğaldığı, başka kurumlardan zorunlu olmadıkça kurumumuza naklen atanma isteğinde bulunulmadığı, personel sayısının yetersizliğinden dolayı büro ve buna bağlı diğer hizmetlerin başka kurumlardan görevlendirilen geçici personel vasıtasıyla yürütülmeye çalışıldığı, bu durumun da hizmetlerin yürütülmesinde aksaklıklar ve çeşitli sakıncalar meydana getirdiği, kurumun prestijini ve saygınlığını yitirmesine neden olacak durumlarla karşılaşıldığı bilinmektedir.

2006 yılı Valiliğimizi teştif eden Mülkiye müfettişlerimizce de tespit edilmiş ve Genel İş Yürütümü Teftiş Raporunun 14. maddesinde; çalışma barışının sağlanması, Bakanlığımz kadrolarına kaliteli- kalifiye elemanların kazandırılması, mevcut personelin çalışma moral - motivasyonunun arttırılması ve kurumun prestij saygınlığının pekiştirilmesi açısından bir an önce maaş iyileştirilmesi yapılması yoluna gidilmesi, ilimiz ve ilçelerimize şef, veri hazırlama kontrol işletmeni, dağıtıcı düzeyinde yeterince kadro tahsisi yapılması ve tahsis edilecek kadrolar ile birlikte, boş bulunan kadroların açıktan atama yoluyla doldurulmasının uygun olacağı önerilmektedir.

Takdirlerinize arz ederim.

Şükrü KOCATEPE
Giresun Valisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber