Bursa'da 15 FETÖ sanığının yargılandığı dava ertelendi

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada 15 Temmuz gecesi gözaltına alınan ilk isim olan eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Akkuş ile 15 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması görüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2017 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'da 15 FETÖ sanığının yargılandığı dava ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 15 Temmuz gecesi gözaltına alınan ilk isim olan, çantasında "sıkıyönetim atama listeleri" ve "yeni yapılanma" dokümanı ele geçirilen eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile 15 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması tamamlandı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki kısmına tutuklu sanıklar Akkuş ile eski rütbeli askerler Yılmaz G, Hakan K, Ali Ç, Kemal Ş, Hacı Hüseyin Ç, Ertuğrul Y, Ayhan Ş, Erkan D, Mustafa E, İbrahim Ç, Ali Y. ve Duran D. ile tutuksuz sanıklar Bilal D. ve Ali B. ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Murat Y. ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Öğlen arasından sonra duruşmada, 15 Temmuz gecesi Akkuş'u gözaltına alan ekipte yer alan polislerden bazıları tanık sıfatıyla dinlendi.

Diğer tanıkların dinlenmesini erteleyen mahkeme heyeti, sanıkların tahliyelerle ilgili taleplerini dinledi.

Akşam saatlerine kadar devam eden duruşmada sanıklar 15 Temmuz'un yıl dönümüne girildiğini, dolayısıyla bir yıldır cezaevinde mağdur olduklarını iddia ederek tahliyelerini talep etti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanık Hacı Hüseyin Ç'nin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti ise kısa bir aranın ardından tanıkların bir sonraki duruşmada dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber