Mülki amirler, performansa göre değerlendirmeye tabi tutulacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Aldulkadir Aksu, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda zamanı geldiğinde AK Parti Grubu olarak en uygun ismi belirleyeceklerini ve bunu kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Aksu, Bursa'da AK Parti İl Başkanı Hayrettin Çakmak'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Aksu, Türkiye'de gündemden düşmeyen cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda telaşa gerek olmadığını belirterek, "Zamanı gelince AK Parti Grubu olarak oturup konuşacağız ve en uygun ismi belirleyerek bunu kamuoyunu açıklayacağız. Bu konuda telaşa gerek yok" dedi.

Konuşmasında 4 Kasım 2007 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerine de değinen Bakan Aksu, AK Parti'nin ikinci 5 yıl için daha güçlü bir şekilde iktidara geleceğini savunarak, "Bütün bu 4 yılda yapılan hizmetler karşılığında milletimiz, bunu en iyi şekilde takdir edecek ve inşallah AK Parti'yi ikinci 5 yıl için daha güçlü şekilde iktidara getirecektir. Vatandaş yapılanları en iyi şekilde biliyor, görüyor ve bunu takdir edecektir. İnşallah milletimiz teveccühünü yine gösterecektir" diye konuştu.

Bakan Aksu, bundan böyle mülki amirlerin performansa göre değerlendirmeye tabi tutulacağını da açıkladı. Konu hakkında çalışmaların sürdüğünü söyleyen Aksu, "Başlattığımız yeni bir projeye göre, mülki amirler de artık performansa göre değerlendirmeye tabi tutulacak. Mülki amirlerin sicilleri doldurulurken performansları da nazarı dikkate alınacak. İnşallah yakında onu da tamamlayarak yürürlüğe sokacağız" şeklinde konuştu.

Bu arada AK Parti Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak, Türkiye'de birkaç ilde faaliyete geçen ve suçla-suçluyla mücadeleyi esas alan MOBESE sisteminin Bursa'ya da kurulması konusunda Bakan Aksu'dan yardım istedi. Çakmak, sistemin maliyetinin 3'te 2'sini karşılamaya hazır olduklarını ifade ederek, geriye kalan 3'te 1'lik kısmın da İçişleri Bakanlığı tarafından temin edilmesini teklif etti.

Bursa'ya kurulması planlanan MOBESE sisteminin 13 trilyonluk maliyeti olduğunu öğrenen Bakan Aksu ise, bakanlığın bu tür yatırımlara ayrılan 2007 bütçesinin 15 trilyon lira olduğunu hatırlatarak, Ankara'ya gidince konuyla yakından ilgileneceğini vurguladı. Aksu, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın Bursa eski valisi olmasından dolayı Bursa'nın şanslı iller arasında bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber