AK Parti'deki 'Meydanların Dili' Sergisi yoğun ilgi gördü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: 15 Temmuz'u bir yönüyle anlatmak mümkün değil. 15 Temmuz bir destan. Bu destan, 15 Temmuz gecesi, o şer dolu gece, sabah aydınlığa kavuşan o gece yaşandığı kadar aslında sonrasında 27 gün süren demokrasi nöbetleriyle birlikte Türkiye'de 81 ilde yaşandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2017 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'deki  'Meydanların Dili' Sergisi yoğun ilgi gördü

AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan "Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi" hakkında bilgi veren Karaaslan, "15 Temmuz'u bir yönüyle anlatmak mümkün değil. 15 Temmuz bir destan. Bu destan, 15 Temmuz gecesi, o şer dolu gece, sabah aydınlığa kavuşan o gece yaşandığı kadar aslında sonrasında 27 gün süren demokrasi nöbetleriyle birlikte Türkiye'de 81 ilde yaşandı." diye konuştu.

Yaşanmışlıkların her birinin birbirinden değerli olduğunu belirten Karaaslan, meydanların çizime, yazıya, afişe döktüğü duygularını, bu yolla anlattığı tüm çalışmaları toparladıklarını bildirdi.

Sergide yer alan afişlerin birebir meydanlardaki afişler olduğunu vurgulayan Karaaslan, bu anlamda farklı bir sergi olduğunu dile getirdi.

Serginin en can alıcı kısmının şehitlerin resimleriyle oluşturdukları "Ay Yıldızlı Bölüm" olduğunu ifade eden Karaaslan, sergide 15 Temmuz'da yaşananların teknolojinin imkanları kullanılarak 3 boyutlu hale getirildiği bir "Sanal Gerçeklik" bölümünün bulunduğunu da söyledi.

Çiğdem Karaaslan, serginin Türkiye'nin farklı yerlerinde devam edeceğini belirtti.

Özel olarak davet edilen, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetlerine, oyuncak kamyonuna bağladığı Türk bayrağıyla katılan 5 yaşındaki Utku Enes Mandıralı da, sergi alanını oyuncak kamyonuyla gezdi.

Sergi, 28 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber