'FETÖ'nün beli kırıldı CIA ile mücadele sürüyor'

Ülkenin en kanlı ve karanlık günlerinden biri olan FETÖ'nün işgal girişiminin birinci yıldönümünde gelinen noktayı gazeteci yazar Ferhat Ünlü 'FETÖ'nün beli kırıldı ancak CIA ile mücadele sürüyor" diyerek özetledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2017 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ'nün beli kırıldı CIA ile mücadele sürüyor'

Türkiye Haber Merkezi'nden Yasin Erçağlayan'a konuşan gazeteci yazar Ferhat Ünlü, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi kalkıştığı kanlı darbe girişiminin birinci yıldönümünde çarpıcı bir analizde bulundu.

FETÖ'nün ülkeyi işgal etmeye kalkışmasının ardından tam 1 yıl geçti ve bu süreçte neler yaşandığını merak eden Erçağlayan, Ferhat Ünlü'ye, 'Aslında bahsettiğimiz konu çok derin bir konu ve 1 yıl gibi bir süreçte çözümlenemeyecek kadar büyük. Toplumda bu konuda hem fikir. Ama gelinen süreci kahraman milletimiz merak ediyor. Şu an hangi noktadayız" diye sordu.

Gazeteci yazar Ünlü de, "14 Temmuz gününe göre daha iyi konumdayız. Çünkü 15 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde alınan kararlarla bu örgütle mücedelede hukuki süreç başlamış oldu. Bu tarihten önce tehlikeli bir örgüt olduğu bilinse de kendilerini kamufle ediyorlardı. Burada örgüt suçüstü yakalandı. Kamudan ihraçlar yaşandı, tutuklamalar oldu ve örgütün beli ciddi anlamda kırıldı. Ama süreç bitmiş midir? Hayır bitmemiştir. Sızmayı ilke haline getirmiş ve hala kripto unsurları muhafaza eden bir örgüt. Devlet mücadeleyi sürdürüyor. Tarihinde ilk kez böyle bir örgütle mücadele ediyor. Dolayısıyla 14 Temmuz'a göre daha ümitli bir konumdayız. Bu örgüt bir istihabarat örgütü gibi yapılandığı için ve üst aklı da CIA olduğu için arka planda da kendisi suç işlemenin yanında talimat da veren bir örgüt pozisyonunda. Daha önce ABD korkusundan ötürü bu örgütlere dokunulmuyordu. Ancak 2000'den sonra Türkiye ile CIA arasında çok büyük bir stratejik savaş sürüyor. Ve bu örgütlerin beli kırılmaya başlandı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber