Seçime 3 ay kala istifa edecek olan Adalet Bakanı Çiçek, yargıya kırgın ayrılıyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Mart 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çiçek, "Ben yargı için hayatımı ortaya koydum, her türlü sıkıntıyı göze alarak yargıyı savundum. Bakanlığım bombalandı, 'Yargı geçmiş olsun' bile demedi" diye sitem etti.

Çiçek, veda mesajı niteliği taşıyan konuşmasında, Hürriyet'e şunları söyledi:

BEKLENTİM YOK

Benim yargıdan hiçbir beklentim yok. Görev süremin sonuna geliyorum ve seçimden 3 ay önce ayrılacağım. Yargı ile problemi olan bir insan da değilim Allah'a şükür. Ben yargıyı her zaman savundum. Bakanlığımıza bomba konuldu. Allah korudu. O gün o bomba patlasaydı, kaç hakim, savcı ölürdü, kaç kişi yaralanırdı düşünmek istemiyorum. Üzüntüm odur ki, saldırı ile ilgili bir tek kesim, bildiri yayınlamadı. Bu bakan, yargı için hayatını ortaya koymuş bir bakandır. Her türlü sıkıntıyı göze alarak yargısını ve hukukunu korumaya çalışandır. Nezaketen geçmiş olsun ziyareti, telefon araması bile yapılmamıştır. Bu sayı, bir elin parmağını geçmeyecek kadardır. Herkesin oturup bakması lazım.

SİYASET KARIŞMADI

Yargı alanını, siyaseten istismar edilecek bir alan, prim yapılacak bir kurumlar manzumesi olarak görmedim. Türkiye'de, "Yargı siyasallaştı, yargı hükümetin baskısı altında" deniyor ama en fazla hükümetin aleyhine karar çıkıyor. Bu açmazı, bunu söyleyenlerin izah etmesi lazım.

301 DE DEĞİŞİR

Tartışmalar yüzeysel oluyor, Türkiye geriliyor. 301'e de öyle bakmak lazım. Tartışılmayacak, değiştirilmeyecek bir metin değildi. İki defa ben kendim değiştirdim.

CEZALAR ARTTI

Eski TCK'da ceza alt sınırdan veriliyordu. Şimdi yeni sistemde hakim gerekçesini göstermek kaydıyla en alt sınırdan vermek zorunda değil. Bu açıdan bakınca suçların cezası çok artmıştır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber