AFAD: İstanbul'da yağış nedeniyle can kaybı bulunmamaktadır

İstanbul'da yoğun yağış nedeniyle Avrasya tüneli kapatıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden, İstanbul'da yaşanan şiddetli yağışla ilgili ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını bildirdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2017 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden, İstanbul'da yaşanan şiddetli yağışla ilgili ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını bildirdi.

Bilden, sosyal medya hesabından, "AFAD ekiplerimiz İstanbul'da meydana gelen yoğun yağış ve selin ilk dakikalarından itibaren görevlerinin başında ve sahadalar. Hepsi sahada arama kurtarma çalışmaları yapıyorlar. Allah'a şükür İlk bilgilere göre can kaybı yok." açıklamasında bulundu.

Zorunlu olmadıkça araçla trafiğe çıkılmamasını öneren Bilden, ilgili kurumların uyarılarına uyulmasını istedi.

- Avrasya tüneli kapatıldı

Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan: Bu bir afettir, şu anda ulaşılamayan nokta yok, su birikintileri tahliye ediliyor, dedi.

Öte yandan İstanbul'da gece başlayıp ve özellikle sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle deniz ulaşımı ve raylı sistemlerde iptaller yaşanıyor.

Alınan bilgiye göre kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli yağmur, trafikte aksamalara neden oluyor.

Yoğun yağış nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı seferleri yapılamıyor. M1 Hafif Metro Hattı'nda da seferler Otogar- Kirazlı ve Bakırköy-Atatürk Havalimanı istasyonları arasında yapılıyor.

Ayrıca, İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) Bostancı,Yenikapı, Marmara Adası ve Avşa Adası arasındaki deniz otobüsü, Bandırma ve Yenikapı arasındaki hızlı feribot seferlerinin bazıları yapılamadı.

İDO'nun 13.00'teki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot, 14.00'teki Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 15.00'teki Avşa-Marmara/Avcılar-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber