19 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2007 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem - 19 Mart Pazartesi

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Yaşlılar Haftası dolayısıyla, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Arınç, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy ve İngiltere-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Robert Laxton ve beraberindeki heyeti, ayrı ayrı kabul edecek.

- TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin de Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi Daimi Konseyi temsilcileri ve Türk dünyası sanatçılarından oluşan heyet ile görüşecek.

3- AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

4- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da, ilk Türk tasarımı traktörlerin ihracatı için yapılacak törene katılacak.

5- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara'da, "Türkiye'de Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi 1. Ulusal Denetimli Serbestlik Konferansı"nın açılış konuşmasını yapacak.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Köln'de Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası yeni binasının açılış törenine katılacak.

7- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da, "Su Havzalarında Ormancılık" konulu panele katılacak.

8- Otoyolların özelleştirilmesi...

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak:

- "Otoyolları, ihale ile 10-15 yıllığına vereceğiz bir vatandaşa veya şirkete, diyeceğiz ki 'al sen işlet'. Dünyada böyle."

- Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan: "İhale, bu yıl içinde düşünülüyor."

9- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Arı Hareketi tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda konuşacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamit Köse'yi ziyaret edecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde düzenlenen "Dış Politika" konulu konferansa katılacak.

- CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okuducu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

10- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul Guide"nin tanıtım toplantısına katılacak.

11- Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Uluslararası Daimi Sekreteryasının himayesinde, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kara Taşıma Dernekleri Birliği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek "Karadeniz Ring Otoyolu Tır Kervanı Projesi", İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısı ile tanıtılacak.

12- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün işbirliğinde düzenlenen "Organik Tarımda Yeni Ufuklara Doğru" konulu toplantı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak.

13- Toplantı...Tören...

- İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Mordehai Amihai, İzmir Ticaret Odasını ziyaret edecek. Amihai, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de görüşecek.

- Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ve merkez Nilüfer ilçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 5 yıl önce ortaklaşa başlatılan "Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Projesi"ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU tarafından yeni bağlanan ilçelerde kullanılmak üzere satın alınan 30 yeni iş makinesinin tanıtım törenine katılacak.

14- Engelli çocuğu için "Ashley tedavisi" talep ediyor.

- Spastik engelli Umut Mert E'nin annesi Füsun E.: "Büyümesinin engellenmesi için Umut Mert'i ameliyat edecek bir doktor arıyorum"

- "Kullandığı ilaçlar, kilo almasına neden oluyor. Büyürse sosyal hayatı sona erer. Yatağa bağlı bir hayat sürdürür"

- Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdaroğlu: "Türkiye'de bugünkü şartlarda bu tedavinin uygulanması mümkün değil"

15- OECD Mali Eylem Görev Grubu Türkiye Raporu...

- Raporda, Türkiye'nin karapara ile mücadelede hala bazı eksiklikleri olmakla birlikte, mevzuat alanında mesafe katettiği, ancak uygulamada istenen gelişmenin sağlanamadığı bildirildi.

- Rapordan: "Türkiye'de karapara ile mücadelede adli mekanizma iyi işlemiyor. Türkiye'de karapara aklamadan hiç mahkumiyet bulunmuyor"

- "İşlemlerde kimlik tespiti var ama teyit yok"

- "Aklama suçunun tanımı yetersiz. Terörün finansmanı konusunda da ek düzenlemeler gerekiyor"

16- Zehirli örümceğin yarattığı dram...

- İzmir'in Urla ilçesinde 8 yaşındaki çocuğunu 5 yıl önce örümcek ısırması nedeniyle kaybeden ailenin başlattığı hukuk mücadelesi AİHM'ye taşınıyor.

17- İzmir'de "töre"yi önlemeye yönelik çalışmalar...

- İl İnsan Hakları Kurulu tarafından, kadın ve çocuğa yönelik şiddet ile töre cinayetlerini önlemek amacıyla çalışma başlatıldı.

- İzmir Vali Yardımcısı Özdemir:

- "Töre cinayetlerinin uzantıları İzmir'de de görülüyor"

- İl İnsan Hakları Kurulunun çalışması, örnek olması amacıyla diğer illere de gönderildi.

18- Kahvehaneler kitapla buluşturuldu...

- Rize'nin İkizdere ilçesindeki bütün kahvehanelere "Ömür Boyu Eğitim" Projesi kapsamında, vatandaşların okuma alışkanlığı kazanmaları için kitaplık kuruldu.

- Kaymakam Ünal: "Vatandaşlara güzel alışkanlıklar kazandırabilmek amacıyla ilçede bulunan 9 kahvehaneye kitaplık koyduk"

19- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Polat Renaissance Oteli'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- (A) Milli Futbol Takımı, Yunanistan maçı hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

20- Türk Telekom Lig A'da 25. haftanın son maçında Eskişehir'de, Eskişehirspor ile Karşıyaka karşılaşacak.

21- Futbol Federasyonu ile Teknosa arasındaki sponsorluk anlaşması Polat Renaissance Oteli'nde imzalanacak.

22- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi 2006 Olimpiyat Meşalesi ödül töreni Olimpiyatevi'nde yapılacak.

23- Beko All Star 2007 oylaması sonuçları, Swiss Otel'de düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.

AA


19 MART 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 10.00'da Yaşlılar Haftası dolayısıyla, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyeti, saat 15.30'da Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy'i ve saat 16.00'da İngiltere-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Robert Laxton ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Bakanlar Kurulu toplantısına, saat 18.00'de partisinin MYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Adalet Bakanı Cemil Çicek, saat 09.30'da 'Türkiye Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi 1. Ulusal Denetimli Serbestlik Konferansı'na katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 09.45'te ilk Türk tasarımı olan traktörlerin ihracatı için yapılacak törene katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 10.00'da Orman Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 'Su Havzasında Ormancılık' konulu panele katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Almanya'daki temaslarını sürdürüyor.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okuducu, saat 11.30'da 'AK Parti, Çankaya'yı nasıl kuşatmak istiyor' konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret edecek.

- Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Arı Hareketi tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda konuşacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Kahramanmaraş'ta ''Dış Politika'' konulu konferansa katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Merkez Bankası'nın 75. kuruluş yıldönümü kapsamında 'Banka Sanat Koleksiyonundan Seçkilerle 75 Yılın İzi' isimli serginin açılışı saat 18.30 yapılacak.

- Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından, saat 18.00'de resim sergisi açılışı yapacak.

- TÜRKSOY tarafından, saat 10.00'da 'Türk Dünyası Nevruz Buluşması' kutlama töreni düzenlenecek.

- Antalya Barosu'nda, Prof. Dr Mümtaz Soysal "Dış Politikalar ve Hukuk" konulu konferans verecek.

- Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından düzenlenen konferans dizisi kapsamında Prof. Dr. Abdullah Atalar, "Yeni Dünya Düzeninde Üniversiteler" konulu konferans verecek.

- Akdeniz Araştırmalar Enstitüsü (AKARE) tarafından "Ulusal Güvenlik Kültürünün Oluşturulması" konulu konferans verilecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.30'da ''İstanbul Guide''nin tanıtım toplantısına katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- 8. Upstream Downstream Petrol Ürünleri, Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı (Petroleum 2007), 19 - 22 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor.

- Transfer fiyatlandırmasında dünyada ve Türkiye'deki uygulamalarını değerlendirecek olan "Dünyada ve Türkiye'de Transfer Fiyatlandırması Uygulamaları" konferansı, KPMG International'ın katkılarıyla Conrad Oteli'nde saat 13.00'te gerçekleştirilecek.

- Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Metin Ercan'ın "Bilişim ve Kayıt dışı Ekonomi" konusunda konuşmacı olarak katılacağı, Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) 13. Genel Kurul Toplantısı, 15.45 - 18.00 saatleri arasında Ortaköy Feriye Tesisleri Feyyaz Tokar Kültür Evi'nde gerçekleşiyor.

- "Yeni Açılımlar Turizm Zirvesi" Türkiye'nin ilk ve tek denize sıfır golf tesisi "LykiaLinks Golf Antalya"nın tasarımcısı Perry Dye'in katılımıyla 10.30'da Çırağan Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

- Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği Bölge Ve Ortadogu Daimi Temsilciliği saat 13.00'te İstinye Müşir Fuat Paşa Yalısı'nda basın toplantısı düzenliyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

Afganistan Devlet Başkanı Karzai'nin Almanya temasları

- Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelecek

Fransa'da seçime doğru

- Fransa'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimi için adayların listeleri açıklandı.

Superjumbo A380

- Airbus tarafından üretilen dünyanın en büyük yolcu uçağı A380'nin ABD seferlerine ilişkin açıklama Frankfurt Havalimanı'nda düzenlenecek toplantı ile duyurulacak.

Almanya'daki tecavüz vakası

- Almanya'nın Halle kasabasında seri tecavüz olayını çözmek için 2 bin 500 kişiye DNA testi yapılacak.

CeBit Fuarı

- Dünyanın en büyük yüksek teknoloji ürünleri fuarı CeBit devam ediyor.

İngiltere'de boşanmanın bedeli 92.4 milyon dolar

- İngiltere'de ayrılık kararı alan John Charman, eşine 92.4 milyon dolar ödemekle yükümlü kılındı. Bu meblağ, İngiltere tarihinde şimdiye kadar verilen en yüksek boşanma tazminatı oldu.

İspanya'daki terör saldırılarının ardından

- Zanlılar hakkındaki adli süreç devam ediyor.

Afrika ve Kuzey ülkelerinin Dışişleri Bakanları toplantısı

- Afrika ve Kuzey ülkelerinin Dışişleri Bakanları Oslo'da biraraya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda oynayacağı Norveç ve Yunanistan maçlarının hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sabah saatlerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, saat 14.00'te Polat Renaissance Oteli'nde bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Geleneksel Olimpiyat Meşalesi Ödülleri'nin 2006 yılı sahipleri, Ataköy Olimpiyatevi'nesiteler" konulu konferans verecek.de saat 18.00'de düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni tedarikçisi Teknosa ile saat 14.30'da Polat Renaissance Oteli'nde 19 sponsorluk anlaşması imzalayacak. İmza törenine TFF Başkanı Haluk Ulusoy, Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile milli takım futbolcuları katılacak.

- Türk Telekom Lig A'da 25. haftanın son maçında Eskişehirspor ile Karşıyaka, Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleri, A Milli Takım kampını ziyaret ederek, milli takım futbolcularına bronzlaştırılan ayakkabı hediye edecek. Polat Rönesans Otel'de düzenlenecek tören saat 15.00'te başlayacak.

- 24 Mart'ta Antalya'da İsviçre ile özel bir maç oynayacak Ümit Milli Futbol Takımı, saat 12.00'de Antalya Sheraton Oteli'nde toplanacak. Ümit Milli Futbol Takımı, maç gününe kadar Antalyaspor Tesisleri'nde çalışacak.

- Beko Basketbol Ligi'nin en iyilerini bir araya getirecek olan Beko All Star 2007'nin yıldızları, 19 Mart Pazartesi günü Swiss Otel'de yapılacak basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber