OKS'de çifte standart

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mart 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

abbas güçlü

8. sınıflar, sınavla öğrenci alan liselere, tek sınavla, yani OKS'yle girecekler. Ama tercihleri, puanları ve başvuruları ayrı olacak!

Anadolu liselerinde yabancı dille eğitimi kaldırıp özel okullarda devam ettiren, anadolu liselerinde kontenjanlar dolmadan kayıtları dondurup kolejlere okullar açılıncaya kadar kayıt hakkı tanıyan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şimdi de büyük tartışmalar yaratan ilköğretim başarı puanı uygulamasını, özel okulları muaf tutup anadolu liselerinde uyguluyor.

Devlet okulları, parasızlık nedeniyle kaloriferlerini yakamaz, tuvaletlerini temizleyemez haldeyken kolejlerde devlet parasıyla 10 bin öğrenci okutma projesi de onundu. Devletin öğretmenlerini özel okullarda görevlendirmeye yönlendiren de oydu...

Hemen her sektöre ayrıcalık tanınan bir ortamda özel öğretim kurumlarının da desteklenmesine karşı mı çıkıyoruz? Kesinlikle hayır. Ama bu desteğin dozu öylesine kaçtı ki yarardan çok zarar vermeye başladı. Ancak, ne Sayın Bakan ne de özel okullar bunun farkında. Umarız bir an önce hatadan dönüp zaten karışık olan kafaları daha da karıştırmazlar.

İlköğretim Başarı Puanı uygulaması, özel okullarda olduğu gibi, anadolu liselerinde de bu yıl uygulanmamalıdır. Hatada inat, yazın kayıtlar sırasında, çok büyük bir kaosa neden olur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber