20 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 20 Mart 2007- Salı

1- AK Parti, CHP ve ANAVATAN Meclis grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.

2- Yaşlılar Haftası...

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM'de kabul edilecek.

3- Cumhurbaşkanı Sezer, Mimarlar Odası Başkanı Bülend Tuna, Şeker-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Şükrü Balık, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun ve Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Aybek ve beraberlerindeki heyetleri, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Bülent Arınç, İstanbul'da Nöropsikiyatri Hastanesi açılış töreni ile 5. Dünya Su Forumu ve Bakanlar Konferansı Başlangıç Toplantısı'na katılacak.

5- Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Marmara Grubu Vakfı toplantısına katılacak.

6- "e-Türkiye" İcra Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in başkanlığında Ankara'da toplanacak.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Sofya'da temaslarda bulunacak, "Türk Ekonomisi ve Türkiye-AB İlişkileri" konulu konferansta konuşacak.

- Babacan, Dışişleri Bakanı İvaylo Kalfin, Maliye Bakanı Plamen Oresharski ve Meclis Başkan Yardımcısı Luben Kornezov'un yanı sıra Türk ve Bulgar iş adamlarıyla görüşecek.

8- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Devlet Hastanesi Onkoloji Ünitesinin açılışı ile Vehbi Koç Vakfının Kocaeli'de yaptıracağı Ford Otosan İlköğretim Okulunun temel atma törenine katılacaklar.

- Bakanlar daha sonra, "Dilovası Ağaç Bayramı" etkinliğine iştirak edecekler.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölümü Başkanı Ulrike Hauer, Almanya ile işbirliği içinde yürütülen "Tüketicinin Korunması Mevzuatının Tam Uyumu, Yürütülmesi ve Uygulanması Çalışmalarında Türkiye'nin Kapasitesinin Güçlendirilmesi" isimli eşleştirme projesinin tamamlanması nedeniyle Ankara'da düzenlenen toplantıya katılacaklar.

10- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da Kayıt dışı İstihdamla Mücadele Projesi kapsamındaki "II. Koordinasyon Kurulu Toplantısı"na katılacak.

11- Bulgaristan Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Ivan Dobrev, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret edecek.

12- TBMM'den....

- Genel Kurulda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in TBMM'ye iade ettiği Türk Petrol Kanunu görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, Türk Ticaret Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Türkçedeki bozulma ve yabancılaşmanın Araştırılması ile korunması için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonunda, Prof. Dr. Aydın Köksal, üyelere bilgi verecek.

- TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ile beraberindeki heyeti kabul edecek.

13- TBMM çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen olayların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Erzurum'a gidecek. Komisyon üyeleri Vali Celalettin Güvenç ve yetkililerden bilgi alacak, cezaevinde incelemelerde bulunacak.

14- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul'da "TOLEYİS Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı"na katılacak.

- SHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Murat Karayalçın'ın başkanlığında toplanacak.

- Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Sakarya il örgütünün olağan kongresine katılacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, OHAL Gazileri ve Şehit Yakınları Dayanışma Derneğini ziyaret edecek.

15- Irak savaşının 4. yıl dönümünde gelişmeler takip ediliyor.

16- Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Grubundan oluşturulan "Irak Uluslararası Yeniden İmar Fonu Donörler Komitesi"nin İstanbul'da yapılan 5. toplantısı sona erecek.

17- Azerbaycan'da Nevruz Bayramı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katıldığı resmi törenlerle kutlanıyor.

18- Haremüşşerif çevresindeki kazı çalışmaları...

- İsrail'in kazı çalışmalarıyla ilgili incelemeler yapacak ve rapor hazırlayacak Türk teknik heyeti Kudüs'e gidecek.

19- Hazine bugün, ABD Doları cinsinden 3 yıl (1036 gün) vadeli, sabit kuponlu tahvil ihalesi yapacak.

20- Türkiye-Güney Kore Bilgi ve İletişim Teknolojileri İşbirliği Merkezi, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin ve Güney Kore Enformasyon ve İletişim Bakan Yardımcısı Young Hwan Yoo'nun da katılımıyla Ankara'da törenle açılacak.

21- İstanbul Valisi Muammer Güler, Nevruz'la ilgili alınan güvenlik önlemleri konusunda açıklama yapacak.

22- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da kullanılmaya başlanacak olan yeni rögar kapaklarını tanıtacak.

23- Panel... Şölen...Ziyaret...Tören...

- Çankaya Üniversitesinde "Çanakkale Savaşlarının Türk ve Dünya Tarihi Açısından Önemi ve Sonuçları" konulu panel yapılacak.

- Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi'nde "Uluslararası Nevruz Şöleni" yapılacak.

- Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı ziyaret edecek.

- Kocaeli Üniversitesi Senatosu tarafından Marshall Boya ve Vernik Sanayi AŞ Genel Müdürü Feridun Uzunyol'a "Fahri Doktor" unvanı verilecek. (Saat: 14.00)

- Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (EVSİAD), Türk ev tekstili sektörü ve Turquality programı kapsamındaki gelişmeleri kamuoyuna duyurmak amacıyla İstanbul'da "Türk Ev Tekstili ve Turquality" konulu panel düzenleyecek.

24- Doğu Karadeniz KOBİ'lerine hibe geliyor...

- Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerindeki KOBİ'ler ile mahalli idareler ve sivil toplum kuruluşlarına, 24 milyon avro hibe verilecek.

- Bir ay içinde başlaması hedeflenen program kapsamında, KOBİ'lere 100 bin avroya kadar hibe imkanı sunulacak.

25- Zeytinyağı tüketimini "Bereket TIR'ı" artıracak.

- Anadolu kentlerinde zeytinyağını tanıtmak ve tüketimini artırmak amacıyla "Zeytindostu Derneği" tarafından TIR'la tanıtım kampanyası planlandı.

- Mayıs ayında tura çıkacak TIR, en az 30 ilde zeytin ve zeytinyağı ürünlerini çeşitli etkinliklerle tanıtacak.

26- Devlet, engelli Mehmet'e evde okuma yazma öğretiyor...

- Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Mehmet Alp, ailesinin Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan "özel eğitim gerektiren bireyler için evde eğitim hizmetleri yönergesi" kapsamında müracaatı üzerine, evde eğitim görüyor.

- Anne İnci Alp: "Mehmet, bebekken geçirdiği ateşli hastalık sonucu bir daha yürüyemedi. Bu nedenle de okula gidemedi. Mehmet, evde de olsa okuma yazma öğreneceği için çok mutlu."

27- UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elit Tur'da milli takımımızın da yer aldığı 4. Grup eleme mücadelesi Antalya'da başlıyor.

- Türkiye, finallere katılma mücadelesinde ilk maçını Belarus ile yapılacak.

28- Yüzme Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da yapılacak.

29- Dans Sporları Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da toplanıyor.

30- Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, yönetim kurulu üyeleri ile TSYD Ankara Şubesinde basın toplantısı yapacak.

31- Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen "2010 Dünya Şampiyonası ve Türk Basketboluna Etkileri" konulu panele katılacak.

32- (A) Milli Futbol Takımı, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çift antrenman yapacak.

- (A) Milli Futbol Takımı oyuncuları Polat Renaissance Otelinde basının önüne çıkacak.

33- CAS'ın Türk üyesi Erkiner:

-"Türk kulüplerinin hatası, spor hukuku alanında uzman kişilerle çalışmamaları."

-"Gönül isterdi ki ben Beşiktaş'a önceden yardımda bulunayım, ancak böyle bir yardım istemediler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber