Coşkun: Seçim tarihi 16 Nisandan itibaren değerlendirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "seçimlerin öne alınıp alınmayacağı 16 Nisandan itibaren belli olacak adaylar ve seçilecek cumhurbaşkanına bağlı olarak değerlendirilecek" dedi.

Coşkun, Almanya'da yaşayan Türklerin seçimlerde oy kullanması konusunda şu anda Alman Hükümetiyle bir anlaşma sağlanamadığını, ancak bu konuda son günlerde olumlu bir gelişme bulunduğunu bildirdi.

Almanya'nın Köln kentinde bulunan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TATSO) yeni binasına taşınması ve yönetim kurulu üyesi Rainhardt Freiherr von Leoprechting'in üç yıldan bu yana başkanlığı sürdüren Kemal Şahin'den görevi devralması nedeniyle TATSO'da gerçekleştirilen törende konuyan Coşkun, seçimler nedeniyle geçmişte olduğu gibi uygulanmakta olan ekonomi politikalarında herhangi bir değişiklik olmayacağını popülist politikalara ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Almanya'daki Türklerin seçimlerde oy kullanmasına imkan sağlanıp sağlanmayacağını ilişkin bir soru üzerine de Bakan Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Nisan tarihinde Hannover'de gerçekleştirilecek fuara katılacağını ve Almanya Başbakanı Angela Merker ile bir araya geleceğini bildirdi. Coşkun, görüşmede bu konunun da gündeme geleceğini kaydetti.

Hipermarketlerin taşınması konusunda yöneltilen bir soru üzerine de Coşkun, imar planlarında süpermarketlerin yerinin ticari merkez yeri olarak belirlenmesi halinde bu süpermarketlere hiç kimsenin müdahalesinin söz konusu olmayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber