Türk askeri Kuzey Irak'ta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin internet sitesi, Türk ordusunun ?Kürdistan? sınırları içinde kalan Haftanin, Sineht ve Pirbila bölgelerine asker yerleştirdiğini iddia etti.

Türk ordusunun, PKK kamplarına yönelik kapsamlı operasyon hazırlıklarının devam ettiğini öne süren Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), ?Kürdistan bölgesinin? sınır hattında yer alan dağlık kırsal alanlara zırhlı askeri araçlar ve komando birlikleri yerleştirildiğini iddia etti. KYB'nin sitesinde, Diyarbakır'daki 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan havalanan savaş uçaklarının da sınır hattı boyunca keşif uçuşları yaptığı ifadeleri yer aldı.

?Türk ordusu kuzey ırak'ta?

Türk askerinin Kuzey Irak'a girdiği iddia edilen haberde, Haftanin, Sineht ve Pirbila dağlık kesiminde büyük miktarda Türk askeri bulunduğu öne sürüldü. KYB'nin sitesinde, Şırnak'ın Şenoba, Balveren ve Andaç köylerine yakın stratejik alanlara büyük askeri güç konuşlandırdığı da savunuldu. KYB'nin sitesinde Türk askerinin Şırnak, Hakkari, Siirt, Dersim ve Diyarbakır kırsalında operasyonlara ağırlık verdiği ve askeri birliklerin izinlerin üç ay süreyle kaldırıldığı ifadeleri de yer aldı.

?Geniş kapsamlı operasyon hazırlığı?

KYB ayrıca bölgedeki birliklere takviye için gönderilen tabur ve tugayların da görev bölgelerine yerleşmeye devam ettiğini, Bolu Dağ Komando Tugayı, Şırnak yakınlarındaki İkizce bölgesine konuşlandığını, birliklerin üs bölgelerindeki güvenliklerinin sağlanması için çevrelerine termal kameralı tanklar yerleştirildiğini duyurdu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği, söz konusu gelişmeleri ise ?Sınır kesimlerine yapılması planlanan geniş kapsamlı operasyon hazırlığı? olarak değerlendirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber