Arıoğlu: Vatandaş fiş biriktirmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dün iade ettiği yasada yer alan asgari geçim indirimi uygulaması ile ilgili teredddüt bulunmadığını belirtti.

Osman Arıoğlu, iadenin 28. maddenin tekrar görüşülmesine yönelik olduğunu vurgularken, ?28. madde ile ilgili hükümet nasıl karar verir, hareket eder tabii bilemiyorum. Ancak bildiğim kadarıyla asgari geçim indirimi ile ilgili tereddüt yok? dedi.

Arıoğlu, kamuoyunda fişleri biriktirmeye devam edilip edilmeyeceği yönünde kaygılar bulunduğunun hatırlatılması üzerine ?Fiş almaya devam edecekler ama biriktirmeyecekler? dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, 5588 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu, 28. maddesinin bir kez daha görüşülmesi için dün TBMM'ye geri göndermişti.

Veto gerekçesinde, tütün ve alkollü içkiler piyasasında uygulanacak yaptırımlarda, idari yerine adli yargıya yetki verilmesinin, anayasal kurallar nedeniyle olanaklı olmadığı belirtilmiş, ayrıca düzenlemenin, suç ve cezada yasallık ilkesi ve hukuk devleti niteliğiyle de bağdaşmadığı kaydedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber