Üniversitede PKK şov yaptı, yönetim sessiz kaldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Mart 2007 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yapılan Nevruz kutlamaları bölücü örgüt şovuna döndü.

Bine yakın öğrencinin bir araya geldiği kutlamada, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı, pankartlar açıldı.

Yaktıkları ateşin üzerinden atlayarak, 'Biji Serok Apo' sloganını atan öğrencileri 'Barış Anneleri İnisiyatifi'nden 5 kadın desteklerken, üniversite yönetimi yaşananları görmezden geldi.

DÜ öğrenci derneklerinin organize ettiği Nevruz kutlamaları üniversite kampüsündeki kapalı spor salonunun önünde yapıldı.

Davul zurna eşliğinde halay çeken öğrenciler kalabalığın artması üzerine kutlamalara bir yıl önce teröristbaşı Öcalan için fidan diktikleri boş alanda devam etti. Buradaki kutlamalarda bir araya gelen yaklaşık 500 öğrenci getirdikleri lastikleri bir öğrencinin üzerindeki montu yakmasıyla tutuşturdu. Çevredeki inşaattan da odun getiren öğrenciler oluşturdukları geniş halaylarla Nevruz'u kutladı.

Ateşin iyice alevlendiği sırada ateşin üzerinde zafer işareti yaparak atlayan öğrenciler bir ağızdan teröristbaşına selam gönderdi.

Bir grup tıp fakültesi öğrencisi ise üzerinde Öcalan için yazdıkları 'Sağlığın sağlımızdır' yazılı pankartı taşıdı.

Dağda güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada hayatını kaybeden terörist yakınlarının oluşturduğu 'Barış Anaları İnisiyatifi'nden gençlere destek veren 5 kadın, havaya güvercin bıraktı. Öğrencilerle halay çekerek Nevruz'u kutlayan kadınlar gençleri 'Abdullah Öcalan'a sahip çıkmaya' çağırdı.

Bebek katili Öcalan'ın sağlının tehlikede olduğunu iddia eden kadınlar, Kürtçe yaptıkları konuşmada 'İmralı'ya bağımsız bir sağlık heyetinin gönderilmesini, sonuçların açıklanarak toplumdaki gerginliğin önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yaklaşık bir saat süren kutlamada, üniversite yönetimi herhangi bir müdahalede bulunmazken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden görevli memur ile öğrenciler arasında kısa bir gerginlik yaşandı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ HER OLAYDA SESSİZ KALIYOR

Dicle Üniversitesi Kampüsü'nde yaşananlar bu olayla sınırlı değil. Terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın zehirlendiği iddiaları üzerine Fen Edebiyat Fakültesi'ni basan PKK sempatizanı öğrenciler, 'Öcalan'ın zehirletildiği bir dönemde siz nasıl derslere girersiniz?' diyerek sınıfları boşaltmışlardı. Öğrencilerin dersleri zorla boykot ettirdiği olayda üniversite yönetimi sessiz kalmıştı.

Dicle Üniversitesi'nde skandallara neden olmasına rağmen Rektör Fikri Canoruç ve yardımcılarının sessiz kaldığı, olay çıkaranların hakkında hiçbir işlem yapmadığı olaylar arasında şunlar bulunuyor: Fen Edebiyat Fakültesi bahçesinde ölen teröristlerin resimlerinin de yer aldığı Devrim Sergisi, 2005 ve 2006 Nevruz kutlamalarında PKK flamalarını açan, Öcalan posterinin asıldığı kutlamalar. Kırsalda yapılar operasyonları protesto eden öğrencilerin kampüste yürüyüş düzenlemesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber