Gaziosmanpaşa Belediyesi: Cami'nin bulunduğu alan şahıs mülkiyetidir

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı: Çifte Minareli Cami'nin bulunduğu alan şahıs mülkiyetidir ve kamuya ait bir yer değildir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2017 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziosmanpaşa Belediyesi: Cami'nin bulunduğu alan şahıs mülkiyetidir

- Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı, basında yer alan "Rezidans için cami yıkılıyor" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Çifte Minareli Cami'nin bulunduğu alanın şahıs mülkiyeti olduğu ve kamuya ait olmadığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"1960'lı yıllarda sanayi bölgesi olması ve sanayi çalışanlarının ibadet ihtiyaçlarını yapabilmesi için mescit olarak arsa sahibi tarafından yaptırılan ve ilerleyen yıllarda yeterli görülmeyip, yine arsa sahibi tarafından camiye dönüştürülmüştür. Ayrıca yapının günümüz şartlarına uygun olmayıp depreme dayanıklı olmaktan uzak olması ve caminin 400 metrekare olması günümüz taleplerini karşılayamaması üzerine kamuoyu ve müftülük tarafından dikkatimize sunulmuştur.

Mülkiyet sahibi kendi tapulu arsasının üzerine ticaret+konut olan imar hakkını kullanma talebinde bulunmuştur. Ayrıca 400 metrekare olan caminin yerine bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan cami inşaatı arsa sahibi tarafından yapılıp kamuya arsası ile birlikte devredileceği yapılan protokolle projelendirilmiştir. Caminin yıkılıp rezidans yapılacağı iddiası tamamen yalan ve çarpıtma bir iddiadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber