İyilik-Der, yoksullara kurban eti için harekete geçti

Kalıcı yardımlara odaklı, ''Yardımın İnsana Dönüşmesi'' düşüncesiyle faaliyetlerini ulusal, uluslararası alanda sürdüren İyilik Der bu yıl kurban bayramında farklı ve kalıcı bir bayram hediyesiyle yoksullara el uzatıyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ağustos 2017 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İyilik-Der, yoksullara kurban eti için harekete geçti

ÜLKEMİZ VE YURTDIŞINDAKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KURBAN DAĞITILI YAPILACAK

Konu hakkında bilgi veren İyilikder Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim BAHAR, ''Her yıl olduğu gibi ülkemiz ve ülkemizdeki terör mağduru kardeşlerimiz başta olmak üzere, Ortadoğu, Asya, Balkanlar ve Afrika'da bağışçılarımızın kurban vekaletlerini, bölgelerde bulunacak ekiplerimizce islami hükümlere uygun alıp, kesip, dağıtacak ardından bağışçılarımıza sms ile kesilen yer bilgisini paylaşarak, vekaletlerin gerçekleştirildiğine dair fotoğraf ve videoları paylaşacağız." dedi.

KURBAN ETİ DAĞITIMININ YANI SIRA SÜT KEÇİSİ PROJESİNE DEVAM EDİLECEK

Bahar ayrıca "Bu yıl yoksul kardeşlerimize bayram hediyemizi et ile sınırlı tutmayacağız. Kalıcı yardımlarımız kapsamında sürdürdüğümüz Afrika Süt Keçisi Projesi ile, Afrika'da bulunan yoksul ailelere 3'er süt keçisi hediye ederek ilk etapta sütünden orta ve uzun vadede de hayvancılık yapmaları şeklinde yoksulluktan kurtulmalarına destek oluyoruz. Belli bir süre sonra süt keçisi hediye edilen ailelerin çoğalan keçilerinden alarak diğer yoksul ailelere verilmesi şeklinde projeyi sürdürüyoruz. Bağışçılarımıza da süt keçilerinin teslim edildiği aile bilgileri ve fotoğraflarını paylaşıyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar binlerce süt keçisi ihtiyaç sahibi yetim ve dul ailelere dağıtıldı. Kurban bayramı döneminde bayram hediyesi olarak bu yıl et dağıtımının yanı sıra yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye süt keçisi hediye etmeyi planlıyoruz'' dedi.

KURBAN VEKALET BEDELLERİ AÇIKLANDI

İyilikder'den yapılan açıklamada kurban vekalet bedelleri de açıklandı.

Buna göre
- Afrika-Asya ülkeleri kurban bedeli 450 TL,
- Türkiye-Ortadoğu-Balkanlar-Arakan kurban bedeli 800 TL ve
- Gazze kurban bedeli 1250 TL olarak,
vekaletler alınacak.

SÜT KEÇİSİ PROJESİNE KATKI BEDELİ 300 TL

www.iyilikder.org.tr web sitesinden kurban vekaleti verilebildiği gibi 300 TL ile Afrika Süt Keçisi projesine de katkı sağlanabilmekte.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber