Banyo yapmak duşa oranla 3 kat fazla su harcatıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYSERİ Doğalgaz Kalorifer ve Sıhhi Tesisatçılar Odası, 22 Mart Dünya Su Günü'nde, tasarrufla ilgili önerilerde bulundu. Oda Başkanı Hayrullah Sundu, sadece hatalı musluk contasını değiştirerek ayda 1.5 ton su tasarrufu sağlanacağını belirterek, ?Küvette banyo yerine duşu tercih edin. Küvette banyoda duşa oranla 3 kat fazla su harcanır'' dedi.

Doğalgaz, Kalorifer ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Hayrullah Sundu, dünyada su kaynaklarının hergeçen gün azaldığını kaydetti. Sundu, gelecek nesillere yeterli su kaynağı bırakmanın, su tasarrufu ile olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

?Damlayan bir musluk ayda 1.5 ton sutüketir. Musluk contası yenilenerek ayda 1.5 ton su tasarrufu sağlamak mümkündür. Küvet yerine duşu tercih ediniz. Küvette banyo yapıldığında 3 kat daha fazla su harcanır. Çamaşır ve bulaşık makinanızı dolunca çalıştırınız. Klozetin rezervuarını kontrol ediniz, contası aşınmış bir rezervuar günde 50- 100 litre arasında su sızdırır. Araba ve balkonlarınızı az yıkayın. Yıkarken asla hortum kullanmayın. Kova ile 20 litre su harcarken, hortumla yıkandığında 100- 150 litre su harcarsınız. Evinizin sıhhi tesisat arızasını anında giderin.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber