Meclis komisyonunu şaşırtan çocuk gerçekleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 14:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, yaptıkları incelemelerde ürkütücü gelişmelerle karşılaştıklarını belirterek, ?Öyle görünüyor ki önümüzdeki birkaç yılda kendimizi korumamız için tedbir almamız gerekecek? dedi.

Komisyon Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara, komisyon üyeleri ile birlikte Gaziantep'teki okullarda yaptıkları incelemenin ardından Polisevi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek araştırmalarını değerlendirdi. İncekara, okul bahçelerinde yaptıkları araştırmada velileri endişeli gördüklerini, çocuklarını korktukları için okula almaya gelmek zorunda kaldıklarını, çocuklarının ve kendilerinin tinerciler tarafından rahatsız edildiği gibi şikayetler aldıklarını söyledi.

AİLELER SORUMSUZ

Araştırmalarının, kentte çok sayıda ailenin 10'dan fazla çocuğu bulunduğu gerçeğine götürdüğünü kaydeden İncekara, ?Birçok babanın sorumsuzca, çocuğunu geçim kaynağı olarak gördüğünü belirledik. Çocuğunun sokakta çalışmasından, tacize uğramasından çok polise yakalanmasından endişe eden ailelere rastladık? diye konuştu. Sadece polis, hakim sayısını artırarak, hapishaneleri genişleterek sokaktaki sorunların çözülemeyeceğini kaydeden İncekara, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Eğer bir şeyler yapamazsak, önümüzdeki birkaç yıl içinde hepimiz evlerimizi kilitli tutmak, kendimizi korumak için tedbir almak zorunda kalmamız kaçınılmaz görünüyor. Maalesef, çocuklar hapse girdikten sonra resim kağıtlarıyla, boya kalemleriyle, sporla tanışıyorlar. Bunda bir yanlışlık yok mu? Çocuklar bunları karakol ve hapiste mi tanımalı? Hapishanelerde yaptığımız araştırmalarda suçlu çocuklardan son derece manidar yanıtlar aldık. Camideki imam mahallesinde olanlardan bihaberse, veli toplantıya gitmiyorsa, öğretmen sadece sınıfta öğrencisiyle ilgileniyorsa başarılı olamayız. Biz siyasetçiler de sorunları yerinde, sokakta görmüyorsak bize de yazık.?

İNTERNET KAFELER BATAKHANE

Komisyon Üyesi AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ise, özellikle kenar semtlerdeki internet kafelerin birer batakhane görünümünde olduğunu belirlediklerini kaydederek şöyle dedi:

?Filtre sistemi olmayan bu kafelerde, bir takım sitelerin hazırlanarak çocuklara servis yapıldığını gördük. Mesela gittiğimiz bir internet kafe bir hafta önce 14 gün kapalı kalmasına rağmen açılır açılmaz yine aynı ahlaksızlığı yapıyordu. Kurallara uyanlar olduğu gibi, uymayan internet kafeler de var. Bu konuda en çok ailelerin çocuklarına dikkat etmeleri gerekiyor. Yaşı küçük çocukların ailelerini telefon ile arayıp çocuklarının internet kafede olduğundan haberdar olup olmadığını sordum ama çoğunun haberinin olmadığını gördüm. Çocukların okul saatinde internet kafelerde bulunduğuna şahit olduk.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber