Fethiye alev alev

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde dün gece 1'er saat arayla 2 orman yangını çıktı. Yangında, 10 hektardan fazla orman alanı kül olurken, öğle saatlerinde başlayan yağmur söndürme çalışmalarına önemli ölçüde katkı sağladı. Bölgedeki turistler ve yerleşik yabancılar da korku ve panik içinde söndürme çalışmalarını izledi.

Fethiye'nin Kemer Beldesi'ne bağlı Yaka Köyü Buldurat Mevkii'nde dün gece saat 02.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangını, saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüdü. Tlos Antik Kentinin de bulunduğu yerdeki yangın, Kemer Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 18 arazöz, personel, jandarma ekipleri ve vatandaşların yardımıyla söndürülmeye çalışıldı. Çevre belediye itfaiyeleri de yangın söndürme çalışmalarına katılırken, bölgenin sarp ve kayalık olması çalışmaların hızını düşürdü. Sabaha kadar süren yangın, ancak öğle saatlerinde bastıran yağmurun da etkisiyle, yaklaşık 13 saat sonra kısmen kontrol altına alındı. Yangında, 10 hektarlık çam alanının kül olduğu açıklandı. Jandarma ve Kemer Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangının çıkış nedenini araştırmaya çalışıyor.

İNGİLİZLER KOVAYLA SU TAŞIDI

Dün gece saat 01.00 sıralarında ise Fethiye merkezdeki Çalış Plajı Pazaryeri Mevkii'ndeki çalılıklarla kaplı alanda bilinmeyen nedenle çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. Büyüyen alevler şiddetli rüzgarın da etkisiyle, yerleşik İngilizlerin yaşadığı villalara doğru yöneldi. Yangına Fethiye Belediyesi İtfaiyesi müdahale ederken, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 1 arazöz de destek verdi. Bölgede yaşayan yabancılar, yangını korkulu gözlerle izledi. Ellerinde kovalarla yangın söndürmeye koşan İngilizler, hortumları uzatarak itfaiye ekiplerine de yardımcı oldu.

Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından yangın ormanlık alana ulaşmadan önlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber