SES: Sağlıkta Dönüşüm Projesi'yle insanlar öldürülmeye çalışılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Dr. Köksal Aydın, sağlık hizmetinin insan elinden alınmasının ölümle eşdeğer olduğunu söyledi.

Adana Tabip Odası'nın (ATO), Eczacılar Odası Konferans Salonu'nda düzenlediği ?Aile Hekimliği ve Sağlıkta Yıkım Politikaları' konulu panele Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, TTB Pratisyen Hekim Kolu Başkanı Dr. Hasan Değirmenci ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan SES Genel Başkanı Aydın, sağlık alanında reform adıyla Dünya Bankası'nın dayattığı politikaların izlendiğini ileri sürdü. Bir insanın sağlık haklarının elinden alınmasıyla, ölüme terk edilmesi arasında fark olmadığını belirten Dr. Aydın, şöyle konuştu:

?Irak'a demokrasi getirdiğini iddia edenlerin Irak'a ne kadar demokrasi getirdiği ortadır.

Irak'ı kan gölüne çevirenlerin demokrasi iddiaları ne kadar gerçekçi ise sağlık alanında reform olarak sunulan ?Sağlıkta Dönüşüm Reformu' da o kadar gerçekçidir. Küresel sermaye neoliberal politikalarla sağlık alanımızı talan etmek için yeni bir program uyguluyor. Emperyalistler, Irak'ta insanları katlediyor, bizim ülkemizde de sağlık ve eğitim kurumlarımızı piyasalaştırıyor.

Birisini silahla vurarak öldürebilirsiniz veya bir insanı sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engelleyerek öldürebilirsiniz. Bu ikisi aynı şeydir. Birisini öldürmek için illa ki ona kurşun sıkmak gerekmiyor. Dünya Bankası'nın dayatmalarını uygulayarak Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirmeye çalışan AKP hükümeti insanlarımızı öldürmeye çalışıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber