Sadece öğretmenlere değil memur ve hizmetlilere de eğitim ödeneği verilsin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler, öğrenim yılı başında yalnızca idarecilerin ve öğretmenlerin aldığı 350 milyon liralık eğitim-öğretim ödeneğinin, memur ve hizmetlilere de ödenmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası (TES) Genel Mali Sekreteri Ferhat Şahin yaptığı açıklamada, hizmetli, şoför, bekçi, hademe, teknisyen gibi kadrolardaki eğitim çalışanlarının, kendilerini "üvey evlat" olarak gördüklerini ifade etti ve hükümetten çözüm istedi.

Öğrenim yılı başında 350 milyon liralık eğitim-öğretim ödeneğinin yalnızca idarecilerin ve öğretmenlerin aldığına işaret ederek, bu ödeneğin memur ve hizmetlilere de ödenmesi gerektiğini kaydetti. Şahin, eğitim kurumlarında çalışan memur ve hizmetlilere her fazla saat için ek ders ücreti oranında ödeme yapılmasını istedi. Şahin şunları kaydetti:

"Yaptıkları zor ve yıpratıcı işlere karşılık oldukça düşük ücret almakta olan memur ve hizmetliler, eşit işe eşit ücret ve onur eşitliği talep etmektedir. Bugüne kadar örgütlü ve aktif mücadele verme imkan ve zemini oluşturamayan bu ezgin kesim, maalesef yöneticilerden ve iktidarlardan sürekli darbe yemiş, küçümsenmiş ve horlanmıştır. Sayın Başbakan, eğitime bütçeden en çok pay ayırarak ve eğitim çalışanlarının maaşlarını Avrupa'daki meslektaşlarımızın düzeyine çıkararak bu konudaki en büyük adımı atmakla işe başlamalıdır. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber