'Kürdistan' şeklinde havuz yaptıran Belediye Başkanı'na, 'şarbonlu mektup'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2007 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kürdistan haritası temalı havuz yaptırdığı için eleştirilerin hedefi haline gelen Kayapınar Belediye Başkanı Karatekin'e "şarbonlu" tehdit mektubu gönderildi.

Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'e Kayapınar Bölgesi'nde yapımı devam eden bir parkta bulunan havuzun Kürdistan'ı çağrıştırdığı eleştirileri yapılırken, Belediyesi'ne gönderilen mektup ile tehdit edildi.

Laz Direnç imzasıyla Ankara Yenimahalle Lalegül Postanesi'nden gönderilen mektuptan ise şüpheli beyaz bir madde çıktı. Mektubun içinden henüz ne olduğu bilinmeyen ancak şarbon olduğundan şüphelenilen beyaz toz madde Belediye çalışanları arasında paniğe sebebiyet verdi. Mektubun içinde ise gazete küpürlerinden koparılan harflerle "Köpekler, havuz yıkılacak, Türk bayrağı olacak, Havuz yıkılacak yoksa bombalarım, uyarı canından olma" diye yazıldı.

Kayapınar Belediyesi yetkilileri mektupla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na başvururken, mektubun içindeki maddenin ne olduğu ise yapılacak analizlerin ardından belli olacak. Mektupla temas eden belediye çalışanlar ise sağlık kontrolünden geçirilecek.

Laz Direnç imzasıyla daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe'ye de tehdit mektubu gönderildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber